Po Velykų lieka daug kietai virtų kiaušinių. Ką su jais veikti? Valgyti pusryčiams? Tai nuobodu ir neįdomu. Siūlome išbandyti šiuos receptus ir pasigaminti skanių ir originalių patiekalų!
Ką galima paruošti iš šių uogų, jei neskaitytume uogienės? Ogi labai daug! Dalinamės keliomis idėjomis!
Šiltasis metų laikas – jau ne už kalnų. Siūlome pasitikti jį su porcija pačių pasigamintų ledų! Išbandykite šiuos receptus ir išsirinkite tą, kuris jums patinka labiausiai!
Fitokokteiliai – tai gėrimai, gaminami iš daržovių, vaisių, uogų ir žolelių (kitaip tariant, genetiškai mums artimų augalinės kilmės komponentų – morkų, kopūstų, serbentų, spanguolių, petražolių, salierų ir t. t.). Reguliarus jų vartojimas labai naudingas mūsų organizmui.
Klausimas, kaip paspartinti medžiagų apykaitą, yra aktualus visiems, norintiems padailinti kūno linijas. Šie 7 paprasti patarimai padės pasiekti tikslą lengviau ir greičiau.
Kanelė (pranc. Canelé) - mažas prancūziškas pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele ir itin viliojančiu drėgnu, korėtu vidumi. Kanelės gimtine laikomas pietvakarių Prancūzijos Bordo regionas. Atsiradimo legendų yra daug ir įvairių, viena jų pasakoja, kad dar XVI amžiuje, vienuolės kepdavo saldumynus (tarp jų ir kaneles) ir jais šelpdavo sku...
Mėgstantiems lengvus ir sveikus užkandžius siūlome išbandyti agurkų suktinukus įdarytus varške. Juk varškė - labai vertingas baltymų šaltinis, o agurkuose gausu vandens, taigi jie pasižymi detoksikuojančiu poveikiu.
Pasak dietologų, baklažanai - bene tinkamiausia daržovė norint atsikratyti papildomų kilogramų. 100 g šios vertingos daržovės yra tik 28 kilokalorijos. Žinoma, ir kitos šiame recepte naudojamos daržovės nėra kaloringos, taigi maistas bus išties pakankamai lengvas.
Sakoma, kad vos keli saldumynų kąsniai gali įveikti net ir pačią blogiausią nuotaiką. O pasigaminti labai skanų ir sveiką desertą - visai nesunku, greita ir netgi nebrangu.
Jei norite visą dieną išlikti žvalūs ir po maisto neapsunkti, tačiau tuo pačiu sočiai pavalgyti - siūlome rinktis makaronus, kuriuose gausu energijos.
Ar žinojote, kad lęšiai – tai vienas iš seniausių kultūrinių augalų? Teigiama, kad jų aptikta net šiuolaikinės Šveicarijos teritorijoje esančiose pirmykščio žmogaus stovyklų vietose.
Jei per pietus nenorite apsunkti, arba grįžus po darbų norisi lengvai užkąsti - siūlome pasigaminti lengvas ir greitai paruošiamas duonos skrebučių ir pomidorų salotas.
Dauguma mitybos specialistų brokolius įtraukia į naudingiausių maisto produktų sąrašo dešimtuką. Nieko keisto, juk juose gausu antikancerogeninių cheminių medžiagų, padedančių apsisaugoti nuo vėžinių ląstelių.
Pasigamintų gardų kokteilį namuose - visai nesunku. O svarbiausia, kad jis bus tikrai sveikas. Žalieji kokteiliai gaminami iš bet kokios valgomos „žolės“, vandens, vaisių arba daržovių.
Dažniausiai lietinius esame įpratę valgyti su įdaru, tačiau šį kartą siūlome pabandyti kiek kitokį variantą. Pirmiausia, blynelius pagardinsime varške, na o vietoje įdaro rinksimės gardų žaliąjį padažą.
Lietuvoje kasmet užregistruojama per 100.000 sezoninio gripo atvejų.