Ar žinojote, kad lęšiai – tai vienas iš seniausių kultūrinių augalų? Teigiama, kad jų aptikta net šiuolaikinės Šveicarijos teritorijoje esančiose pirmykščio žmogaus stovyklų vietose. Nieko nuostabaus, juk lęšiai - labai maistingi. Taigi šį kartą siūlome karštas lęšių ir moliūgų salotas.
Reikės
Svogūną, obuolius (nuluptus) ir moliūgo minkštimą susmulkinkite pageidaujamo dydžio gabaliukais. Ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkintus svogūnus, kol švelniai paruduos. Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite moliūgus bei obuolius, užpilkite baltu vynu ir patroškinkite 8-10 minučių (kol moliūgas suminkštės). Patroškinus sudėkite į gilų indą, uždenkite plėvele ir palikite stovėti.
Užvirinkite 800 ml vandens, suberkite lęšius ir virkite ant mažos ugnies 25 minutes (uždengus dangčiu). Likus 3 minutėms iki virimo pabaigos, pagardinkite druska. Lęšius nukoškite ir sumaišykite su keptais moliūgais.
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite miniatiūrinius kukurūzus (maždaug 7 minutes) ir supjaustykite juos į kelias dalis.
Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir obuolių actą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Ant lėkštės išdėliokite salotų lapus, ant viršaus - paruoštą įdarą bei kukurūzus ir apipilkite padažu.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių
Kitas faktas
Komentarai (1)