Jei mėgstate užkandžiauti arba dažnai sulaukiate svečių, siūlome įsidėmėti šį receptuką, nes jis ne tik labai gardus, bet ir sveikas. Organizmas ypač lengvai virškina kalafiorų ląstelieną, todėl neapkrausite skrandžio, tačiau jausitės pasisotinę.
Reikės:
Kalafiorų
0,3 stiklinės laimo sulčių
1 svogūno
2 avokadų
2 skiltelių česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0,3 arbatinio šaukštelio kumino
1 šaukšto smulkintos kalendros
1 žaliojo čili pipiro
Druskos ir maltų juodųjų pipirų
Nulupkite avokadus, išimkite iš jų kauliukus ir minkštąją avokadų dalį susmulkinkite. Į gautą masę sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką, pipirą ir prieskonius. Įpilkite laimo sulčių ir alyvuogių aliejaus. Viską gerai sutrinkite, kad gauta masė atrodytų lyg košė. Kalafijorus gerai nuplaukite, “sulaužykite” gabaliukais ir patiekite šalia padažo.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (2)