Pasak dietologų, baklažanai - bene tinkamiausia daržovė norint atsikratyti papildomų kilogramų. 100 g šios vertingos daržovės yra tik 28 kilokalorijos. Žinoma, ir kitos šiame recepte naudojamos daržovės nėra kaloringos, taigi maistas bus išties pakankamai lengvas.
Reikės:
Daržoves kruopščiai nuplaukite ir susmulkinkite. Baklažanus perpjaukite pusiau, išpjaukite minkštimą ir jį susmulkinkite. Labai svarbu: išskaptuotus baklažanus apibarstykite druska ir palikite pusei valandos. Druska padeda pašalinti kartumą. Po pusvalandžio baklažanų puseles nuplaukite šaltu vandeniu.
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite morkytes ir svogūnus. Kai šios daržovės suminkštės, kartu sudėkite atšildytus ir smulkintus brokolius, žiedinius kopūstus, baklažano minkštimą ir česnaką. Baklažano vidines puseles patepkite sojų padažu ir sudėkite į jas paruoštą daržovių įdarą. Įdarytus baklažanus pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 25 minutes. Jei norite, ant baklažanų galite uždėti fermentinio sūrio. Tokiu atveju baklažanus pakepkite 15 minučių, uždėkite sūrį ir vėl kepkite 10 minučių.
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai (6)