Pasak dietologų, baklažanai - bene tinkamiausia daržovė norint atsikratyti papildomų kilogramų. 100 g šios vertingos daržovės yra tik 28 kilokalorijos. Žinoma, ir kitos šiame recepte naudojamos daržovės nėra kaloringos, taigi maistas bus išties pakankamai lengvas.
Reikės:
Daržoves kruopščiai nuplaukite ir susmulkinkite. Baklažanus perpjaukite pusiau, išpjaukite minkštimą ir jį susmulkinkite. Labai svarbu: išskaptuotus baklažanus apibarstykite druska ir palikite pusei valandos. Druska padeda pašalinti kartumą. Po pusvalandžio baklažanų puseles nuplaukite šaltu vandeniu.
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite morkytes ir svogūnus. Kai šios daržovės suminkštės, kartu sudėkite atšildytus ir smulkintus brokolius, žiedinius kopūstus, baklažano minkštimą ir česnaką. Baklažano vidines puseles patepkite sojų padažu ir sudėkite į jas paruoštą daržovių įdarą. Įdarytus baklažanus pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 25 minutes. Jei norite, ant baklažanų galite uždėti fermentinio sūrio. Tokiu atveju baklažanus pakepkite 15 minučių, uždėkite sūrį ir vėl kepkite 10 minučių.
Jeigu jaučiate danties skausmą, pridėkite prie danties gabaliuką svogūno. Skausmas turėtų atlėgti.
Kitas faktas
Komentarai (6)