Žuvyje bei jūros gėrybėse gausu omega-3 riebalinių rūgščių, kurios padeda išvengti akies tinklainės nykimo ir apsaugo nuo širdies ligų. Taigi šį kartą siūlome išbandyti žuvies sriubą.
Šį kartą siūlome išbandyti lietinius, pagamintus iš kefyro ir pagardintus labai skaniu apelsinų ir karamelės sirupu.
Kiaušiniai - idealus maistas sotiems pusryčiams. Šį kartą siūlome pabandyti orkaitėje keptus kiaušinius su kumpiu, paprikomis ir žirneliais.
Šis užkandis nekaloringas, skanus, sotus ir svarbiausia - paruošiamas vos per kelias minutes.
Upėtakio mėsa yra labai švelni ir pasižymi aukšta maistine kokybe. 100 gramų proteinų, esančių upėtakio mėsoje, yra net 18 amino rūgščių iš kurių 10 yra nepakeičiami ir būtini žmogaus organizme.
Jei laukita svečių ir nežinote, kuo juos pavaišinti, tačiau prie puodų ilgai stovėti nesinori, galite išbandyti labai lengvai pagaminamą užkandį: sūrio rutuliukus įdarytus vynuogėmis.
Šis užkandis gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas, taigi puikiai tiks ir tiems, kurie mėgsta maistą neštis į darbą, tačiau rytais stovėti prie keptuvės paprasčiausiai neturi laiko.
Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi suvalgyti kažką karšto ir sotaus. Taigi šį kartą - kalakutienos ir kario troškinukas. Žinoma, kalakutieną galite pakeisti ir kita mėsa, tačiau nepamirškite, kad kalakutieną dietologai rekomenduoja kaip vieną iš sveikiausių mėsų.
Karštos vištienos salotos - puikus pasirinkimas pietums. Nuo šio patiekalo neapsunksite, taigi iki pat vakaro jausitės sotūs, bet darbingi.
Kukurūzai — vertinga daržovė, nes juose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Be to, kukurūzai yra vienas iš geriausių seleno šaltinių.
Provansalio pomidorai - tai lengvai ir greitai pagaminamas užkandis, kurį galima valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie kepsnių ar žuvies.
Trintų sriubų mėgėjams siūlome dar vieną puikų receptą - batatų ir morkų sriubą. Sriubytę galite pagardinti ir skrudintos baltos duonos gabaliukais.
Gardus, saldus ir sveikas - ar aplamai būna tokių desertų? Taip, būtent tokį ir norime jums pasiūlyti. O pagaminsite jį labai paprastai ir greitai.
Ar kada esate ragavę indiško maisto? Jei taip, tuomet be abejonės žinote, kad indai mėgta aštrius prieskonius. Mūsų siūlomi blyneliai - taip pat aštrūs, tačiau labai skanūs.
Šias salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie įvairių patiekalų. Paruošimas - labai greitas ir paprastas.
Trintos sriubos yra ne tik labai gardžios, bet ir sočios. Be to, jas pagaminti iš tiesų gana paprasta. Dar vienas svarbus faktas, kurį reikėtų žinoti gaminant moliūgų sriubą: moliūgai nekaloringi. 100 g yra 15-29 kcal.
Kartais po sunkios darbo savaitės, labai norisi gerai atsipalaiduoti ir palepinti save. Tam puikiai tiks nuostabaus skonio šokoladinis kokteilis.
Jei namuose laukiate svečių, o noro ilgai stovėti prie puodų neturite - pagaminkite labai paprastus tačiau tikrai gardžius meliono ir vytintos mėsos užkandžius.
Sakoma, kad aštrus maistas gerina virškinimą ir naikina ligas sukeliančias bakterijas, taigi šį kartą siūlome pasigaminti aštrų troškinuką. Tiesa, tiems, kurie serga įvairiomis kasos ligomis, opalige ar gastritu - siūlome nerizikuoti, nes aštrus maistas gali sudirginti skrandį.
Šiandien siūlome pasigaminti labai paprastai ir greitai paruošiamą apkepėlę, kurios gaminimas užtruks tik maždaug pusę valandos.
Lietuvoje iš tūkstančio gyventojų nuo gripo pasiskiepija vidutiniškai 30 asmenų, Latvijoje - 65, Estijoje – 52 asmenys. Tuo tarpu JAV tūkstančiui gyventojų tenka net 250 pasiskiepijusių, Europoje vidutiniškai – 177.