Karštos vištienos salotos - puikus pasirinkimas pietums. Nuo šio patiekalo neapsunksite, taigi iki pat vakaro jausitės sotūs, bet darbingi.
Reikės:
Vištienos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir 2 valandas pamarinuokite apelsinų sultyse (nebūtina). Svogūnus susmulkinkite, o česnaką ir imbierą sutarkuokite. Šiuos 3 ingredientus pakepinkite aliejuje ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad neliktų riebalų pertekliaus. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite virtus nepjaustytus kiaušinius. Kai jie pakeps, perpjaukite į keturias dalis.
Kai vištiena išsimarinuos, įdėkite ją į sandarų maišelį (pavyzdžiui skirtą kepimui), suberkite ten miltus ir gerai papurtykite, kad visi gabaliukai tolygiai apliptų. Vištienos juosteles dėkite į keptuvę ir pakepinkite. Būtų gerai, kad juosteles dėtumėte po vieną ir jos nesuliptų. Pakepinus taip pat nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Į sojų padažą suberkite cukrų ir pašildykite tol, kol jis pilnai ištirps. Tuomet supilkite citrinos sultis ir čili padažą.
Ant lėkštutės išdėliokite salotų lapus, ant viršaus dėkite vištieną, apipilkite padažu ir tuomet uždėkite kiaušinius. Salotas papuoškite vyšniniais pomidorais ir žolelėmis.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti
Kitas faktas
Komentarai (2)