Sakoma, kad aštrus maistas gerina virškinimą ir naikina ligas sukeliančias bakterijas, taigi šį kartą siūlome pasigaminti aštrų troškinuką. Tiesa, tiems, kurie serga įvairiomis kasos ligomis, opalige ar gastritu - siūlome nerizikuoti, nes aštrus maistas gali sudirginti skrandį.
Reikės:
Į puodą įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną, česnaką bei paprikas. Viską apibarstykite prieskoniais ir patroškinkite maždaug 10 minučių. Tuomet sudėkite vištieną, pjaustytą nedideliais gabaliukais, kakavą bei rudąjį cukrų ir viską apipilkite alumi. Palikite patiekalą troškintis 40 minučių ir tuomet suberkite pupeles, o viską paskaninkite kalendra. Patiekalas troškinsis dar 10 minučių. Jį galima valgyti vieną arba kartu su ryžiais.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (5)