Geriausiai suderinami produktai

Taisyklinga mityba – tai ne tik maitinimasis sveikatai naudingais produktais. Juk ne ką mažiau svarbu ir tai, kaip ir su kuo juos deriname.
 
Obuoliai ir šokoladas. Obuoliai turi daug priešuždegiminėmis savybėmis pasižyminčio flavonoido, vadinamo kvercetinu. O šokolade gausu  katechino – antioksidanto, kuris mažina susirgimo vėžiu ir ateroskleroze riziką. Kartu obuoliai ir šokoladas pajėgūs sumažinti trombocitų skaičių, pagerina širdies ir kraujagyslių sistemos būklę.

Lašiša ir stiklinė raudono vyno. Raudoname vyne esantys antioksidantai padeda įsisavinti lašišoje esančią omega-3 rūgštį. Tai puikus duetas, kuris padės įveikti depresiją ir jau kitą dieną pagerins smegenų funkcionavimą.
Avietės ir juodasis šokoladas. Juodasis šokoladas pasižymi sveikatai naudingų medžiagų gausa. Pridėkite aviečių ir jūs ne tik patenkinsite savo saldumynų poreikį, bet ir priversite šypsotis savo širdį, nes šis derinys veikia kaip puikus antioksidantas.
 
Edamame ir miso sriuba. Edamame pupelės turi prebiotikų, vaidinančių svarbų vaidmenį gaminant naudingas bakterijas. Šių pupelių derinimas su tokiu fermentuotu maistu, kaip miso sriuba, ne tik suteikia joms charakteringą skonį, bet ir skatina organizmą kovoti su skrandžio ir žarnyno infekcijomis, gerina virškinimą.
 
Batatai su sūriu. Batatai, arba saldžiosios bulvės, turi beta-karotino ir liuteino. Jie stebėtinai gerai dera su sūriu, turinčių riebiųjų rūgščių.

Batatai su migdolais. Batatai turi vitamino C ir dera su riešutais, turinčiais vitamino E. Toks derinys mažina cholesterolio lygį.

Šveicariškas mangoldas, špinatai arba brokoliai su alyvuogių aliejumi. Patiekalas iš šveicariško mangoldo, špinatų arba brokolių su alyvuogių aliejumi yra puikus mišinys, turintys vitamino K ir sveikųjų riebalų. Pastarieji mažino cholesterolio lygį, padeda įsisavinti vitaminus.
 
Špinatai ir avokadai. Špinatuose yra daugybė liuteino ir vitamino A – abu padeda apsaugoti jūsų akis nuo ligų. Pridėję prie špinatų avokadų, jūs ne tik padėsite akims, bet aprūpinsite organizmą sveikatai naudingais riebalais, kurie reikalingi maistingų medžiagų įsisavinimui.
 
Parfė iš graikiško jogurto, šokolado, graikinių riešutų ir mėlynių. Kalcis ir prebiotikai iš jogurto ir smegenims naudingos maisto medžiagos iš graikinių riešutų ir laukinių mėlynių – nenuostabu, kad šis saldėsis ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir bus maistingas organizmui: nuo galvos iki kojų, iš vidaus ir išorėje.
 
Žalioji arbata su citrina. Pridėkite citrinų sulčių į žaliąją arbatą ir penkis kartus padidinkite savo organizme katechino – antioksidanto, svarbaus širdies kraujagyslių sistemai – kiekį.
 
Pomidorai su alyvuogių aliejumi. Pomidorai – vienas iš pagrindinių likopeno, galingo antioksidanto, galinčio užkirsti kelią neigiamam saulės spindulių poveikiui, šaltinis. Kad maksimaliai išnaudotumėte pomidorus, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sveikieji riebalai leis organizmui geriau įsisavinti likopeną. Be to, ir pats alyvuogių aliejus jaunina odą.
 
Žemės riešutų sviestas ir stiklinė pieno. Užsigerdami pienu širdies kraujagyslių sistemai naudingus riebalus, kurių gausu žemės riešutų svieste, padėsite organizmui įsisavinti vitaminą D.
 
Ant grotelių keptos šparaginės pupelės su parmezanu. Šparagai – tai puikus inulino, atsakingo už gerųjų bakterijų balansą virškinimo metu, šaltinis. O parmezano sūris turi daug kaulams naudingo kalcio. Inulinas šparaguose gerina kalcio įsisavinimą. Šie du produktai sudaro puikią kombinaciją, nes kartu tiek saugo skrandį, tiek ir stiprina kaulus.
 
Avokadai su Salsos padažu. Norite užkandžio, kuris pakrautų jus energija ir tuo pat metu būtų neįprastas? Pabandykite avokadus su Salsos padažu. Jau pats padažas yra išties neblogas pasirinkimas, o jo ir avokadų derinys garantuos jums iki keturių kartu daugiau antivėžinėmis savybėmis pasižyminčio likopino ir tris kartus daugiau imunitetą stiprinančio beta karotino.
 
Geležies praturtinti kukurūzų dribsniai ir apelsinų sulčių stiklinė. Geležimi praturtintų dribsnių vartojimas aprūpina jus energija. Pridėkite prie to apelsinų sulčių stiklinę ir gausite derinį, kuris leis šešis kartus geriau įsisavinti geležį.

Omletas su sūriu ir brokoliais. Šių produktų sudėtyje esantis vitaminas D ir kalcis stiprina kaulus. Jeigu plačiau, vitaminas D kiaušinių baltymuose padeda organizmui įsisavinti kalcį iš brokolių ir sūrio. Tyrimai rodo, kad tai ne tik tvirtina kaulus, bet ir padaro moteris mažiau jautrias priešmenstruacinio periodo metu.
 
Jogurtas su melionu. Vitaminas A, kurio yra melionuose, padeda pasipriešinti virusams. Be to, kai derinate jį su daug cinko turinčiais produktais (pavyzdžiui, jogurtu), jis padeda organizmui gauti dar daugiau naudos.

Pilnagrūdžių grūdų duona su žemės riešutų aliejumi. Žemės riešutų aliejus dera ne tik su pienu. Pabandykite užtepti aliejaus ant pilnagrūdžių grūdų duonos riekutės – baltymus organizmas įsisavins geriau.
Žemės riešutų sviestas ir braškės ant skrudintos duonos. Pabandykite braškes pamirkyti riešutų svieste – ne tik labai skanu, bet ir nemažai baltymų, vitaminų E ir C.

Kepta kiauliena su briuselio kopūstais. Svarbiausia mineralinė medžiaga – selenas – antivėžinis antioksidantas. Keptos kiaulienos derinys su sulforafano turtingomis daržovėmis (pavyzdžiui, su briuselio kopūstais) iki 13 kartų didina šios mineralinės medžiagos efektyvumą.

Raudonosios pupelės su alyvuogių aliejumi. Šis įdomus derinys padės greičiau pasisotinti ir... numesti svorio.

Špinatai, pomidorai, morkos, mairūnai ir šaukštas alyvuogių aliejaus. Šios kupinos antioksidantų daržovės geriau funkcionuoja kartu su alyvuogių aliejumi, nes jis skatina maistingų medžiagų įsisavinimą, stabilizuoja imuninę sistemą, suteikia odai švytėjimo ir stiprina širdį. Pridėjus mairūnų, antioksidacinis poveikis sustiprėja 20 %.

» Rašyti komentarą