„Sveikata.lt“ laidoje: apie užkritusių vokų problemą ir kas dažniausiai tokioje situacijoje neišvengiama

„Sveikata.lt“ laidoje: apie užkritusių vokų problemą ir kas dažniausiai tokioje situacijoje neišvengiama

Žmogaus akys kartais pasako daugiau, nei liežuvis. Tačiau neretai, ypač senstant, akyse atsiranda liūdesys ir nuovargis, o to kaltininkas – užkritę vokai. Šeštadienį, laidoje „Sveikata.lt“ kalbėsime apie šios problemos sprendimo būdą.

 

Laidos pašnekovas, Vilniaus „Kardiolitos klinikų“ plastinės chirurgijos gydytojas Karolis Gailius teigia, jog kartais akių vokų operacijos yra neišvengiamos: „Kalbant šia tema, tikrai galima leistis į patologijas. Kartais perteklinė akių vokų oda gali dengti regėjimo lauką. Taip pat pacientams labai retai, bet dėl neurologinių priežasčių gali išsivystyti didelio laipsnio asimetrija. Akių vokų plastikos metu galima tai koreguoti, sulyginant prastesnės išvaizdos akį su nepaveiktos neurologinių būklių akies išvaizda. Tais atvejais dažniausiai taikomas kompleksinis operacinis gydymas, dažnai su kaktos pakėlimu ir panašiai“.

 

Akių vokų plastika, nėra vienintelė tema, kurią paliesime šeštadienį. Taip pat su Vilniaus „Kardiolitos klinikos“ plastinės chirurgijos gydytoju Mindaugu Kazanavičiumi kalbėsime apie krūtų didinimą. Gydytojas teigia, jog krūtų didinimą galima atlikti dviem metodais: „Kalbant apie krūtų didinimą, šiai operacijai yra taikomi du metodai. Vienas – krūtų didinimas implantais, kitas – krūtų didinimas autologiniais riebalais. Didinant krūtų implantais, yra įdedami silikoniniai implantai, tai yra plačiai žinoma. Krūtų didinimas riebalais yra mažiau žinoma procedūra. Iš pačio paciento yra imami pertekliniai riebalai ir persodinami į krūtis. Yra sakoma, kad iš suleistų riebalų prigyja nuo 50 proc. iki 70 proc. suleistų riebalų“.

 

Dar viena laidos tema – kosulys išduodantis refliuksą. „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Edita teigia, jog nustatant refliuksą, svarbiausia yra pokalbis su pacientu: „Refliuksinis kosulys dažniausiai yra naktinis. Dažniausia situacija vaistinėje – pacientai kreipiasi dėl kosulio, teigia, kad neseniai sirgo peršalimo liga, pilnai pasveiko, tačiau kosulys liko, nors ir vartoja vaistus nuo kosulio. Temperatūros nėra, slogos taip pat, tačiau kartais peršti gerklę. Išsiaiškinus kosulio laiko tarpą, galima nustatyti, jog tai yra refliuksas“.

 

Laida „Sveikata.lt“ – jau šį šeštadienį, 9:30, per žiūrimiausią televiziją TV3

Komentarai