Kaip išvengti vasarą tykančių pavojų?

Partnerio turinys
Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
Kaip išvengti vasarą tykančių pavojų?

Vasara – pramogų metas, tad siekiant, kad sveikatos sutrikimai nesugadintų gero laiko, laidos „Sveikata.lt“ komanda dalinasi patarimais – kaip išvengti vasarą tykančių pavojų.

 

Ruošiantis vasarai „Sveikatos komanda“ taip pat dalinsis patarimais, kaip išvengti pavojų, tykančių mūsų vasarą. Profesorė Violeta Kvedarienė teigia, jog dažniausi pavojai yra apsinuodijimas maistu, vabzdžių įgėlimai, perkaitimas saulėje. Vaistininkė Sigita Korbutaitė antrina ir priduria, jog svarbu šioms situacijoms pasiruošti iš anksto, tačiau tam reikalingas nuoširdus pokalbis su vaistininku: „Kad galėtume patarti, mums būtina žinoti visas detales: kas naudos priemones – vaikas ar suaugęs, taip pat – kur tos priemonės bus naudojamos, Lietuvoje ar užsienyje“.

 

Siekiant išvengti apsinuodijimo maistu, pagrindinis patarimas yra vienas – valgyti tik šviežią maistą: „Ne visada pavyksta vartoti šviežią maistą. Jei kalbame apie šaldytą maistą, reikėtų nepamiršti, jog atitirpdžius, pakartotinai užšaldyti maisto produktus yra nerekomenduojama“, - teigia profesorė. Vaistininkė Sigita antrina: „Norint išvengti apsinuodijimo maistu, profilaktiškai galima vartoti probiotikus – gerąsias žarnyno bakterijas“.

 

Kokius patarimus reikėtų įsidėmėti? Žiūrėkite laidos „Sveikata.lt“ rubrikoje „Sveikatos komanda“.

Komentarai