Kaip teisingai pasiruošti iškyloms gamtoje?

Partnerio turinys
Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
Kaip teisingai pasiruošti iškyloms gamtoje?

Artėja vasara ir netrukus pradėsime iškylauti gamtoje. Iškylos neįsivaizduojamos be maisto, todėl laidos „Sveikata.lt“ komanda dalinasi patarimais, kaip teisingai pasiruošti iškyloms gamtoje, kad laiko nesugadintų apsinuodijimas maistu.

 

Ruošiantis iškyloms gamtoje, svarbiausia yra tinkamas apsipirkimas. Renkantis maisto produktus, reikėtų atsižvelgti, kokie produktai mažiausiai genda. Žuvis ir mėsa turėtų būti marinuoti ir dar geriau – vakuume. Daržovės, vaisiai, grūdinės kultūros, makaronai, ryžiai, užpilamos sriubos tai pat genda daug rečiau. „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Giedrė Tautkevičienė pastebi, jog svarbu atsižvelgti kiek laiko praleisime gamtoje: „Jeigu būsime tik pusdienį, tai didelio skirtumo kokį maistą rinktis nėra. Tačiau jei iškylausime savaitgalį ar net visą savaitę, tada ypatingai svarbu išsirinkti tuos maisto produktus, kurie negestų“.

 

Jei vis dėlto iškylos metu apsinuodijimo nepavyktų išvengti, vaistininkė pataria tam tikrais preparatais būti apsirūpinus iš anksto: „Tuo atveju, jeigu skrandis sustotų, jaustume jo neveiksnumą, pravartu yra turėti aktyvintos anglies. Anglis sugeria visus toksinus, sukeliančius diskomforto jausmą. Virškinimo fermentas irgi yra gerai, nesvarbu ar tai būtų augalinės, ar gyvūninės kilmės irgi yra naudingas preparatas, padedantis skrandžiui suvirškinti nevirškinamą maistą. Jei atsiranda vėmimas ar viduriavimas, naudinga turėti diosmektito. Tai yra natūralus molis, kuris taip pat sugeria toksinus ir reguliuoja skysčių pasiskirstymą. Ir paskutinis labai svarbus dalykas – skysčių atstatymas. Jei netekome daug skysčių, juos atstatyti gali padėti elektrolitai“.

 

O ko daryti apsinuodijus maistu nereikėtų? Žiūrėkite laidos „Sveikata.lt“ rubrikoje „Sveikatos komanda“.

Komentarai