Gydytoja įvardijo, kokiomis ligomis šiuolaikinis žmogus susiduria dažniausiai

Gydytoja įvardijo, kokiomis ligomis šiuolaikinis žmogus susiduria dažniausiai

Sveikata mūsų gyvenime yra labai svarbi. Deja, ne visada randame laiko ja pasirūpinti, todėl kartais ignoruojame atsiradusius sutrikimus, o kartais net nejaučiame, kad atsirado sveikatos problemų. Šeštadienį, laidoje „Sveikata.lt“ kalbėsime apie kompleksinį gydymą, kurio metu galima išgydyti ne vieną sveikatos sutrikimą.

 

Tai, jog mūsų gyvenimo ritmas yra labai kenksmingas mūsų organizmui, girdime dažnai. Laidos pašnekovė, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Dalia Vosylienė pasakoja, su kokiomis ligomis šiuolaikinis žmogus susiduria dažniausiai: „Šiuolaikinis žmogus labai dažnai nejaučia gyvenimo pilnatvės vien dėl to, jog susiduria su sveikatos sutrikimais. Dažniausiai pasitaikančios ligos yra reumatinės, kraujagyslių ir širdies, ginekologinės, urologinės, kvėpavimo sistemos. Taip pat dažną kamuoja sąnarių uždegimai, nugaros skausmai. Ligų priežastys gali būti labai įvairios – genetika, gamtos užterštumas, prasta mitybą, mažas judėjimas, stresinės situacijos“.

 

Daugumos ligas sukeliančių priežasčių išvengti negalime. Tad kaip apsaugoti savo organizmą? Gydytoja pataria šias problemas gydyti kompleksiškai, nes tik tuomet galima pasiekti visišką organizmo balansą. „Tokiose situacijose efektyviausią pagalbą galima gauti iš kompleksinio kurortologinio gydymo“.

 

Kita laidos tema – virškinimo sutrikimai. Jie gali būti labai įvairūs ir atsirasti dėl įvairių priežasčių. Gastroenterologas prof. Liutauras Labanauskas teigia, kad gerokai dažniau virškinimo sutrikimai atsiranda dėl netinkamos mitybos ir organizmo reakcijų į tam tikrą maistą nepaisymo, negu dėl virusinės ar bakterinės kilmės ligų: „Patys dažniausi virškinimo sutrikimai atsiranda dėl neteisingos mitybos.

 

Tokiu atveju žmogui svarbiausia įvertinti ar gali valgyti visą maistą, kurį paprastai valgo“. Vaistininkė Giedrė Tautkevičienė antrina, jog šios priežastys yra labai dažnos ir dalinasi, kokie dažniausi simptomai vargina virškinimo sutrikimais besiskundžiančius pacientus: „Dažnai žmonės skundžiasi „sunkumo“ jausmu po maisto, pasikartojančiais pilvo pūtimais, kurie pereina į spazminius skausmus, pasikartojančiu viduriavimu ar vidurių užkietėjimu. Pavasariop žmonės itin dažnai jaučia padidėjusias problemas dėl rėmens“.

 

Kokios gydomosios procedūros yra pačios naudingiausios? Ir kaip gydyti virškinimo sutrikimus? Žiūrėkite jau ši šeštadienį laidoje „Sveikata.lt“, 9:30, per žiūrimiausią televiziją TV3!

Komentarai