Kad ir kaip keistai ir netikėtai tai nuskambėtų, spraginti kukurūzai – visai neblogas antioksidantų ir ląstelienos šaltinis.
Kaip rodo Amerikos mokslininkų atliktų tyrimų duomenys, spragintuose kukurūzuose antioksidantų netgi daugiau, negu kai kuriuose vaisiuose ir daržovėse. Mokslininkų grupė, vadovaujama Joe Vinsono iš Scrantono universiteto Pensilvanijoje, išsiaiškino, kad spragėsiuose yra tų pačių antioksidantų, kaip ir miežiuose, kviečiuose, kukurūzuose ir pupelėse. Vienoje porcijoje yra 242–364 mgantioksidantų (palyginimui: kai kuriuose vaisiuose yra tik 160 mg polifenolių – organinių cheminių medžiagų ir antioksidantų).
Kaip teigia J. Vinsonas, spraginti kukurūzai – tai puikus variantas tiems, kurie nori lengvai užkąsti. Tai vienintelis užkandis, kurio sudėtyje yra 100 neapdirbtų ir neskaldytų grūdų, jokių kitų priedų ir priemaišų (žinoma, jeigu jų neįbersite). Vis dėlto tenka pripažinti, kad dėl naudojamo aliejaus kukurūzai praranda savo vertingąsias savybes ir tampa labai kaloringu patiekalu: pavyzdžiui, nusipirkę didelę porciją kukurūzų spragėsių kino teatre, suvartosite net 1200 kalorijų, jeigu mažesnę – 600. Tai reiškia, kad piktnaudžiauti „lengvais užkandžiais“ neverta – mėgaukitės jais saikingai.
Kukurūzų spragėsiai - antioksidantų šaltinis
» Rašyti komentarą