Džiovintos slyvos – itin naudingas sveikatai produktas. Vertingųjų medžiagų koncentracija jose yra didesnė, negu šviežiuose vaisiuose, tačiau tai dar ne viskas. Štai dėl kokių priežasčių vertėtų jų dažniau įtraukti į savo racioną.
- Džiovintose slyvose gausu tiek tirpiųjų maistinių skaidulų, kurios mažina „blogojo“ cholesterolio lygį kraujyje, tiek netirpiųjų (gerina žarnyno peristaltiką).
- Džiovintos slyvos saugo dantų emalį nuo pažeidimų, jį stiprina, užkerta kelią ėduonies atsiradimui.
- Pasižymi gana stipriu antibakteriniu poveikiu.
- Didina darbingumą, palaiko gerą organizmo tonusą.
- Reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme.
- Jaunina ir gerina visų vidaus organų būklę.
- Padeda nuo vidurių užkietėjimo, šalina šlakus (trumpai tariant, valo organizmą)
- Atgaivina veido odą.
- Padeda kovoti su anemija ir avitaminoze.
- Užkerta kelią onkologinėms ligoms.
Pastaba: nors šis produktas skanus ir naudingas, valgant labai svarbu nepamiršti saiko – kaip ir visi kiti džiovinti vaisiai, tokios slyvos turi gana daug kalorijų.
2019-03-21 16:52