Superproduktai, kurių turėtų būti ant jūsų stalo

„Superproduktai“ – nelabai dietologų mėgstamas terminas, apimantis tuos produktus, kurie pasižymi dideliu kaloringumu, naudingųjų medžiagų gausa ir viena kita kontraindikacija. Tokį maistą į racioną reikėtų įtraukti bent retkarčiais, kai norite numesti svorio ir sustiprinti sveikatą.

Avokadai. Gausu mononesočiųjų riebalų, ląstelienos ir antioksidantų. Valo iš organizmo šlakus.

Mėlynės. Pasižymi antioksidantų gausa, gerina smegenų veiklą ir regėjimą. Galima virti labai naudingą uogienę.

Tamsus šokoladas. Turi daug flavonoidų ir antioksidantų. Plytelė šokolado (geriausia, kad kakavos būtų daugiau kaip 80 %) – puiki sąnarių ligų profilaktikos priemonė. Be to, mažina cholesterolio lygį kraujyje.


Avižos. Turi daug baltymų ir kitų naudingųjų elementų (cinko, kalcio, magnio ir geležies). Tai taip pat labai geras ląstelienos šaltinis.

Kiaušiniai. Vienas iš daugiausiai baltymų turinčių produktų. Ypač naudingi tryniai.

Migdolai. Mažina cholesterolio lygį kraujyje, turi daug ląstelienos. Galima naudoti kaip pačių įvairiausių patiekalų priedą.

Lašiša. Amerikos širdies ligų asociacijos duomenys rodo, kad 2 porcijos žuvies per savaitę mažina širdies ligų, vėžio, Alzheimerio ligos, diabeto ir artrito riziką, padeda kovoti su depresija. Naudingiausia šviežia (neužšaldyta) žuvis.

» Rašyti komentarą