Vasara – uogų ir vaisių metas. Ar žinote, kiek kalorijų jie turi ir kokiomis naudingomis savybėmis pasižymi?
- Abrikosai: 50 kcal. 100 g šio produkto patenkins beveik pusę paros vitamino A ir 9 % ląstelienos poreikio.
- Vyšnios: 50 kcal. 100 g patenkina 20 % paros vitamino C ir A poreikio.
- Žemuogės: 35 kcal. 100 g šių uogų patenkins 11 % paros ląstelienos poreikio.
- Braškės: 30 kcal. 100 g patenkina visos paros vitamino C ir maždaug 20 % magnio poreikio.
- Avietės: 50 kcal. Itin geras ląstelienos šaltinis. 100 g uogų – tai 30 % paros ląstelienos, trečdalis magnio, kalio ir vitamino C paros normos.
- Persikai: 40 kcal. Daug cukraus ir ne taip daug vitaminų.
- Slyvos: 45 kcal. Privalumas: neturi natrio. Trūkumas: labai daug cukraus.
- Serbentai: 63 kcal. Vienas iš geriausių vitamino C šaltinių.
- Trešnės: 63 kcal. 100 g uogų – tai maždaug 9 % paros normos ląstelienos normos.
- Šilkmedžių uogos: 40 kcal. Turi labai mažai natrio, tad galite valgyti tiek, kiek norite, ir nesibaiminti, kad suvartosite jo per daug.