Jeigu jums atsibodo mėtyti lauk sugedusius maisto produktus, susimąstykite: ar neperkate jų per daug? O gal tiesiog nežinote, kaip ir kur juos laikyti, kad ilgiau negestų? Štai keli naudingi patarimai, padėsiantys jums sutaupyti.
Nelaikykite duonos šaldytuve – taip ji greičiau džiūsta. Geriau supjaustykite duoną, sudėkite į maišelį ir užšaldykite.
Jei norite, kad žalumynai kuo ilgiau išliktų švieži, prieš dėdami į šaldytuvą įsukite jas į virtuvinį arba popierinį rankšluostį, kad šis sugertų drėgmės perteklių.
Nelaikykite kiaušinių šaldytuvo durelėse – tai viena iš šilčiausių zonų. Nuolatiniai temperatūrų svyravimai atidarinėjant ir uždarinėjant šaldytuvą taip pat neišeina šiam produktui į naudą. Geriau laikykite kiaušinius dėžutėje kuo giliau šaldytuve.
Šparagus ir prieskonines žoleles (bazilikus, mėtas, šalavijus ir t.t.) pamerkite į stiklainį su trupučiu vandens – taip jie ilgiau išliks švieži. Plauti tokią „puokštę“ reikia ne prieš merkiant, o prieš pat naudojimą.
Prieš dėdami braškes į šaldytuvą pamirkykite jas acto tirpale. Actas lengvai sunaikina žalingas bakterijas ir pelėsį. Iš pradžių uogas nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada neilgai palaikykite acto tirpale (1 dalis acto ir 10 – vandens), vėl nuplaukite ir gerai nusausinkite. Dabar uogas galima dėti į šaldytuvą.
Imbierą galima užšaldyti. Jei matote, kad nespėsite sunaudoti imbiero, sutarkuokite jį, sudėkite į sandarų indelį ir užšaldykite. Visos naudingos savybės išliks.
Niekada nelaikykite grybų plastikiniuose maišeliuose – dėl drėgmės jie greitai genda. Geriau sudėkite į popierinį maišelį.
Kad sausainiai neperdžiūtų, įmeskite į indą su sausainiais obuolio griežinėlį – jie ilgiau išliks minkšti. Na, o jeigu jums atrodo, kad persistengėte ir sausainiai per daug drėgni, išimkite obuolį ir įdėkite gabaliuką duonos – jis sugers drėgmės perteklių.
Keli patarimai, kad maistas ilgiau išliktų šviežias
@ Shutterstock
» Rašyti komentarą