Pats paprasčiausias būdas numesti keletą nereikalingų kilogramų – reguliariai darytis iškrovos dienas. Ką daryti, kad jos praeitų lengvai, be diskomforto? Kaip išvengti sveikatai pavojingų klaidų?
Pateikiame keletą pagrindinių taisyklių, kurios padės jums iki minimumo sumažinti galimus nemalonius pojūčius.
Nepersistenkite
Iškrovos dieną venkite didelio fizinio krūvio. Daugiau ilsėkitės, nepamirškite gerti daug skysčių (po 2,5–3 l).
Obuolių diena. Reikia: 1,5–2 kg obuolių. Jei yra galimybė, 4–5 kartus per dieną gerkite šviežiai išspaustų jų sulčių.
Ryžių diena. Reikia: 350 g ryžių, saldžiosios paprikos arba morkos, erškėtuogių nuoviro. Išvirkite ryžius (druskos nedėkite), padalinkite į tris porcijas. Pusryčiams galite įberti žiupsnelį cinamono, pietums ir vakarienei – susmulkintos paprikos arba morkos.
Palengvinkite sau užduotį
Paskutinis patiekalas prieš iškrovos dieną ir pirmas po jos neturi apsunkinti jūsų skrandžio. Idealiai tiks daržovių sriuba, pieniška arba virta vandenyje košė.
Sriubos diena. Išsivirkite 1,5–2 l daržovių sriubos (be mėsos). Pageidautina, kad jos pagrindą sudarytų kopūstai. Pavyzdys: nedidelis kopūstas, 6 vidutinio dydžio svogūnai, pomidorai (kiek norite), 2 žaliosios paprikos, 1 agurkas, 1 morka, ryšelis salierų.
Daržoves susmulkinkite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Pavirkite 10 minučių, sumažinkite temperatūrą ir virkite tol, kol daržovės suminkštės. Pagal skonį pagardinkite kario padažu. Sriubą valgykite 4–5 kartus per dieną, gerkite arbatą be cukraus.
Sulčių diena. 1,4 l šviežiai išspaustų daržovių arba obuolių sulčių be cukraus. Galima pasidaryti ir kokteilį: obuolių ir morkų, arba kopūstų, morkų ir burokėlių.
Per šventes nepersivalgykite
Jeigu artėja šventė ar šiaip pasisėdėjimas, o jūs žinote, kad persivalgymo neišvengsite, iškrovos dienas patartina daryti du kartus – prieš šventę ir po jos.
Agurkų diena. Reikia: 1,5–2 kg šviežių agurkų, šviežiai spaustų sulčių arba žaliosios arbatos. Agurkų negalima valgyti nei su duona, nei su druska. Tinka tik žalumynai. Valgyti reikia 4–5 kartus per dieną.
Pieniška diena. Galite rinktis 2–3 porcijas: 1 stiklinė pieno; 1puodelis neriebaus jogurto; 1 stiklinė kefyro; 30 g kieto neriebaus sūrio; 50 g liesos varškės.
Nenukrypkite nuo dietos
Jeigu laikotės kokios nors dietos, iškrovos dienos produktai turi sutapti. Jas būtina planuoti tada, kai esate rami, kai nėra stresinių situacijų. Ypač gerai, jeigu darysitės jas savaitgaliais. Svarbiausia taisyklė: iš anksto nenusiteikite savęs apriboti, kad kentėtumėte.
Grūdų diena. Jeigu mėgstate grūdines kultūras, galite suvalgyti 1 riekę duonos, pusę puodelio virtų makaronų (be prieskonių ir druskos), 0,5 stiklinės grikių, ryžių ar avižų košės.
Pasninko diena. Pusryčiams tiks sorų košė su moliūgais, pietums – morkų ir kopūstų salotos, pavakariams – slyvų ir obuolių kompotas, vakarienei – šiek tiek virto moliūgo. Per dieną gerkite vandenį, žolelių arbatas.
Mokykitės kovoti su alkiu
Ką daryti, jeigu visą laiką jaučiatės alkani? Iš pradžių išgerkite mažais gurkšneliais stiklinę kambario temperatūros vandens. Kad neužkluptų alkis, pertraukos metu tarp dviejų pagrindinių patiekalų suvalgykite po vaisių ar daržovę – jie nekaloringi, bet labai naudingi.
Arbūzų diena. Rekomenduojama suvalgyti 500 g arbūzo per 5 kartus.
Kopūstų diena. Per dieną galima valgyti kopūstų salotas. Susmulkinkite šią daržovę, pridėkite saldžiosios paprikos, morką, žalumynų, apšlakstykite trupučiu citrinų sulčių. Jeigu jums patinka, galite valgyti tiesiog lapus. Paįvairinkite meniu vaisių kompotais be cukraus, gerkite daug vandens.
Išsimiegokite
Miego trūkumas skatina riebalų kaupimąsi. Įsidėmėkite: mažiau miego – daugiau nereikalingų kilogramų.
Nuolatinis nuovargis ir neišsimiegojimas sukelia melatonino trūkumą, o tai lemia svorio augimą. Kad taip nenutiktų, nesipriešinkite natūraliam gamtos ritmui. Prieš miegą išsimaudykite šiltoje vonioje su keliais lašais raminamųjų eterinių aliejų, išgerkite raudonėlių arbatos su medumi, gerai išvėdinkite kambarį.
Iškrovos dienų taisyklės (II dalis)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-01-17 20:48
Na va pagaliau ir lauktoji antra dalis Tikrai praves
2012-01-17 20:48