Kokius produktus vartoti, jeigu norite, kad kaulai būtų stiprūs?
Pienas. Šiame produkte labai daug kalcio ir vitamino D, todėl daugelis specialistų rekomenduoja išsiugdyti įprotį išgerti stiklinę pieno. Jeigu jo nemėgstate – pakeiskite pieną jogurtu arba sūriu.
Bananai. Šių vaisių sudėtyje yra kalcio ir kalio. Bananai stiprina imunitetą, gerina medžiagų apykaitą, baltymų metabolizmą. O svarbiausia – bananai neleidžia organizmui prarasti kalcio.
Žalios daržovės, žalumynai. Špinatai, svogūnų laiškai, brokoliai – puikus kalcio šaltinis. Taip pat šie produktai turi vitamino K, atsakingo už kaulinio audinio stiprumą.
Riešutai. Migdoluose ir žemės riešutuose yra kalio, neleidžiančio su šlapimu pasišalinti kalciui. Graikiniai riešutai – geras Omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Pastarosios lėtina kaulų masės mažėjimą ir ženkliai paspartina kaulų formavimąsi.
Džiovintos juodosios slyvos. Visi jau seniai žino, kad šie vaisiai turi begalę mūsų organizmui labai naudingų medžiagų – įskaitant ir inuliną, padedantį organizmui geriau įsisavinti kalcį ir išsaugoti stiprius kaulus.
Lašiša ir sardinės. Vitamino D turi beveik visos žuvų rūšys, tačiau sardinėse yra ir kalcio, o lašišose – sveikai širdžiai būtinų Omega-3 riebiųjų rūgščių bei vitamino D.
Kiaušiniai. Daugelis specialistų įsitikinę, kad reguliariai vartojant kiaušinius (ypač – trynius) galima papildyti vitamino D trūkumą. Tačiau jeigu norite, kad jūsų svoris išliktų toks pat, kaip dabar, piktnaudžiauti šiuo produktu nerekomenduojama.
Būkite sveiki!
7 produktai stipriems kaulams (foto)
» Rašyti komentarą