Vyšnių padažui tinka tiek šaldytos, tiek šviežios vyšnios. Vietoje jų galima naudoti ir kitas uogas. Į varškėtukus galima įdėti razinų ar smulkintų džiovintų vaisių.
Reikės:
Varškė sumaišykite su paprastu (50 gramų) ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite (miltų kiekį rinkitės atsižvelgdami į varškę). Tešla turėtų lipti prie rankų ir nebūti labai kieta. Iš tešlos suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos miltuose ir pakepinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių.
Krakmolą ištirpinkite 150 ml šalto vandens. Į vyšnias suberkite likusį cukrų, užpilkite 200 ml vandens ir palaukite, kol užvirs. Pavirkite 1-2 minutes, supilkite krakmolą, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Padažas paruoštas.
Varškėtukus sudėkite ant lėkštės ir apipilkite vyšniniu padažu. Skanaus!
Išskleistų plaučių paviršiaus plotas sudarytų 80 kvadratinių metrų. Tai maždaug pusė krepšinio aikštelės ploto
Kitas faktas
Komentarai (4)