Kai netikėtai užsuka svečiai, o maisto gaminimui laiko nebelieka - gelbėja įvairios užtepėlės. Šį kartą - iš avokadų ir cukinijų.
Reikės:
Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus, o minkštimą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite blenderyje su citrinų sultimis. Tuomet į bendrą masę suberkite cukinijas (su odelėmis), čili pipirus ir alyvuoges. Trinkite tol, kol gausis vientisa tiršta masė, tuomet suberkite smulkintus žalumynus ir dar kartą permaišykite.
Užtepėlę galima valgyti su paprastomis bandelėmis, šviežiomis daržovėmis (labai skanu su kalafijorais) ar kitais maisto produktais.
Liežuvis turi apie 9000 skonio receptorių. Skonis geriausiai skiriamas esant 24 laipsniams Celsijaus
Kitas faktas
Komentarai (2)