Yra dalykų, kurių stengiamės nedaryti, nes mums yra įkalta į galvą, jog: a) taip daryti negerai, b) taip daryti negražu, c) taip daryti nesveika. Arba visi trys variantai kartu. Bet jei tik žinotumėte, kaip dažnai, norėdami būti geri, klystame...
Restoranas kaip raminamieji
Argumentų prieš šį įprotį galima rasti visokių, pradedant kaltinimais tinginyste ir baigiant švaistūniškumu. Valgyti kavinėse bei kitose viešojo maitinimo įstaigose iš tiesų brangu ir, jei nesisaugoma, gali būti net pavojinga. Tačiau vakarais, kai po darbo na niekaip nesinori vargti prie viryklės, to daryti visai ir nebūtina.
Amerikiečiai mokslininkai iš Šiaurės Karolinos valstijos universiteto apklausė arba stebėjo 150 mamų ir nustatė, jog pietų ruošimas gali sukelti tokį stresą – dėl pačių įvairiausių priežasčių, nors dažniausiai dėl laiko stygiaus, – kad šis procesas, anot mitybos specialistų, padaro beveik daugiau žalos nei duoda naudos.
Apsipirkimas, produktų paruošimas, kepimas ir virimas – daug pastangų reikalaujanti procedūra, kai tuo pat metu reikia rūpintis dar ir milijonu kitų svarbių dalykų. Užklumpa stresas, galintis, ne paslaptis, kaip reikiant sujaukti visą organizmą. Pavyzdžiui, išprovokuoti maistinius įgeidžius ir net „priauginti“ papildomų kilogramų.
Tokiais atvejais net ir dietologai labai smarkiai rekomenduoja išeiti pavalgyti kur nors mieste, juo labiau kad toks maistas nebūtinai turi būti nesveikas. Jie tik pataria atsisakyti salotų kaip užkandžio, nes jos, didelė tikimybė, bus pagardintos majonezu ar kokiais kitais kaloringais padažais, ir verčiau užsisakyti dvigubą porciją karštų daržovių prie pagrindinio patiekalo. O paskui – ir tai nepaprastai svarbu! – suvalgyti viską lėtai ir su pasimėgavimu, nes jūs to verti.
Alkio jausmas atsiranda praradus 1% organizmo vandens. Netekus organizmui daugiau kaip 5% vandens, žmogus praranda sąmonę, o daugiau 10% - mirti
Kitas faktas
Komentarai