Jautienos troškinukas su grybais ir pupelėmis

Jautienos troškinukas su grybais ir pupelėmis

Iš nurodyto produktų kiekio gausis 5 porcijos (500 ml indeliuose). Prieš patiekiant, patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis “ petražolėmis, krapais ar svogūnų laiškais.

Reikės:

 

  • 500 gramų jautienos (kiaulienos, avienos)
  • 200 gramų pupelių
  • 300 gramų pomidorų
  • 300 gramų grybų
  • 200 gramų paprikos
  • 150 gramų svogūno
  • Druskos ir maltų pipirų
  • Aliejaus

 

Pupeles užmerkite vandenyje 3-4 valandos (jei turite galimybę, tai visai parai). Tuomet virkite, kol pupelės pilnai suminkštės. Svogūnus, paprikas, grybus, pomidorus ir jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Tuomet sudėkite mėsą ir šiek tiek apkepinkite. Į visą masę suberkite grybus, šiek tiek pagardinkite druska ir maltais pipirais, išmaišykite ir ant viršaus dėkite papriką. Viską pakepinkite 5 minutes. Tuomet sudėkite pomidorus ir pakepkite dar 2-3 minutes.

Į kepimo indelius dėkite sluoksnį keptos mėsos, ant viršaus sluoksnį pupelių ir vėl pakartotiną sluoksnį mėsos. Apipilkite 50 ml vandens. Uždenkite indelius dangteliais ir kepkite valandą laiko orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Komentarai (3)

jolanta 2012-02-25 16:38
manau,kad skaniau butu kokio sultinio vietoj vandens
ddd 2012-02-20 21:16
O gal galima konservuotas pupeles?
Lietutis 2012-02-20 21:16
Labai skaniai atrodo :) Tik aš pabandysiu aštraus padažiuko dar įlašint

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas