Užgavėnių repeticija: neįtikėtina kelionė po skirtingas pasaulio blynų virtuves

@ Shutterstock

Autorė – Justina Bičiūnaitė


Šiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, taip pat ir ne mažiau pamėgti prancūzų šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.

Ar esate girdėję, kuo ypatingi Tailande kepami blynai? O gal norėtumėte paragauti žaliųjų blynų? Artėjant Užgavėnėms bus puiki galimybė paįvairinti blynų repertuarą, tad pradėkime kelionę aplink blynų pasaulį!

Tailandietiški „Thai Roti“ blyneliai

Vaikštinėjant Tailando gatvėmis galima užuosti „Thai Roti“ kepamų blynelių kvapą. Savo išvaizda jie šiek tiek primena žinomus „Crepes“ lietinius, tačiau jų gamyba skiriasi. Norint išgauti reikiamą tešlos plonumą, yra minkomi maži rutuliukai, kurie mėtomi ir tuo pačiu tempiami. Įdarui naudojami bananai, o ant viršaus pilamas kondensuotas pienas ir šokoladas. Video pamokėlė blynams – čia.

Savo spalva ir vitaminais išsiskiriantys „Avocado“ blynai

Blynai, išpopuliarėję savo žaisminga spalva, patinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, norintiems gyventi sveikiau. Blynelių spalvai išgauti naudojami natūralūs produktai: avokadas ir savojos kopūstas.

Indijos skonio pikantiškas kiaušinių blynas su svogūnais

Indijoje blynų ingredientai neapsiriboja tik kiaušiniais, miltais ir pienu. Be įprastų miltų, dar yra naudojami ir ryžių, lęšių ar net avinžirnių miltai. Indijos virtuvė pasižymi skonių ir kvapų įvairove, todėl čia egzistuoja apie 20 indiškų blynų receptų. Vienas iš populiariųjų – pikantiškas kiaušinių blynas, patiekiamas kaip pjaustytas pyragas. Patiekalas labai panašus į omletą, yra tik vienas skirtumas: visi miltai ir daržovės yra sumaišomi su pienu ir kiaušiniais.

„Ricotta“ blyneliai, primenantys rusų ūkininkų sūrio blynus

,,Ricotta“ blyneliai savo skoniu primena rusų ūkininkų sūrio blynus, mėgstamus vaikų ir suaugusiųjų. Tai rusų blynų tipo patiekalas „Syrniki“, pagamintas iš ūkininko sūrio. Blyno išorė yra auksinės rudos spalvos, nuostabaus sviesto skonio, o vidus purus ir švelnus. Naudojami kokosų miltai papildo gražią tešlos konsistenciją. Minkšti viduje, auksiniai išorėje!

Japoniško stiliaus blynai

Japonai mūsų tradicinius paprastus blynus, kurie yra daug lankstesni ir plonesni, nusprendė perkelti į kitą lygį ir kepti juos aukštus ir storus. Šiuos blynus galime išsikepti iš įprastų blynams skirtų produktų, tačiau tokio purumo ir lengvumo blynelį išgausite tik apvalioje aukštoje formelėje. Patiekti lėkštėje jie atrodys kaip mažos kempinėlės! Norintiems išmokti – video pamokėlė čia!

Mini blynų iešmeliai

Blynai Lietuvoje laikomi tradiciniu Užgavėnių patiekalu. Kiekviena šeimininkė turi savąjį blynų receptą, tačiau kartais ir jį norisi paįvairinti. Mini blynų iešmeliai lėkštėje – puiki idėja, pakelti nuotaikai tiek vaikams, tiek suaugusiems. Iškepti daug blynų Užgavėnėms gali tapti rimtu iššūkiu. Siūlome Jums variantą, kuris ne tik padės sutaupyti laiko, bet leis nepersivalgyti bei papuoš Užgavėnių stalą.

Jums reikės:

 

  • Pakuotės ,,Kauno Grūdų“ mišinio blynams arba lietiniams blyneliams;
  • 370-450 ml pieno arba vandens;
  • Medinių iešmelių;
  • Bananų, kivių, apelsinų ar kitų sezono metu randamų vaisių;
  • Cukraus pudros, šokoladinio/karamelinio kremo arba klevų sirupo pagardinimui.


Blynų iešmelių receptas puikiai tiks ir vasaros sezonui – galėsite dekoruoti juos šviežiomis braškėmis, šilauogėmis ar kitomis uogomis.

» Rašyti komentarą