11 sveikų alternatyvų, kurios padės sulieknėti

Kontroliuojantiems savo kūno svorį labai svarbu maitintis kaip galima sveikiau – nuo to, ką ir kaip mes valgome, priklauso mūsų rezultatai. Net ir tie, kurie niekada nesilaiko jokių dietų ir apskritai ignoruoja sveiką gyvenimo būdą, lengvai išvardins pačius pavojingiausius ir nesveikiausius produktus. O ar žinote, kuo galima juos pakeisti?
 
Kepdami maltus žiūvėsėlius keiskite avižiniais dribsniais

Malti džiūvėsėliai padeda keptuvėje skaniai paruošti vištieną arba žuvį. Šis produktas – kone nepakeičiama daugelio nesudėtingų receptų dalis. Tačiau piktnaudžiauti džiūvėsėliais nepatartina – jie gana kaloringi. Geriau juos pakeisti rupiai maltais avižiniais dribsniais – tai naudingiau ir labai skanu. Kai kuriais atvejais džiūvėsėlius puikiausiai atstoja smulkinti riešutai ir sezamo sėklos.
 
Kumpio ir šoninės juosteles iškeiskite į paprikos miltelius

Malta paprika – puiki kumpio alternatyva. Taip, vargu ar šį prieskonį galima lyginti su traškiomis juostelėmis, tačiau jis padaro patiekalus daug naudingesnius. Tiesiog pamėginkite – paprika suteiks saldaus skonio ir pikantiškumo.
 
Pirmenybę teikite ne druskai, o citrinos sultims

Venkite druskos. Jeigu ją galima kuo nors pakeisti – būtinai pasinaudokite proga. Pavyzdžiui, salotas, mėsą ir žuvį galima apšlakstyti citrinos sultimis – patiekalai bus skanūs ir neįprasti (pats tas, kai norisi paįvairinti savo racioną).
 
Sviestą atstos avokadas

Mėgstate sumuštinius su sviestu? Skanu, bet ne itin sveika. Pamėginkite pakeisti sviestą trintu avokadu, ir tepkite juo pilno grūdo duonos riekutes. Labai skanu ir itin naudinga.
 
Augalinį aliejų kartais puikiausiai atstos obuolių tyrelė

Ši gudrybė idealiai tinka kepiniams. Jeigu recepte nurodyta, kad reikia riebalų, juos galima keisti pačių daryta obuolių tyrele (tiesiog susmulkinkite elektriniu smulkintuvu obuolį). Skonis nė kiek nenukentės.
 

Aukščiausios rūšies miltus keiskite rupiais miltais

Patarimas vertingas, tačiau ne visiems pirmą kartą patiks kepiniai iš rupių miltų. Nereikia jo suprasti pažodžiui. Pakeisti galima ir dalį (pavyzdžiui, pusę). Tiesa, kai kam kaip tik skanesni rupių miltų keksai, duona ir keksiukai.
 
Bulvių košei nenusileidžia žiedinių kopūstų tyrelė

Virtos ar keptos su lupenomis bulvės nėra blogis, o štai keptos aliejuje arba bulvių košė su pienu ir sviestu jau nelabai gali vadintis sveiku maistu. Trinti žiediniai kopūstai – labai gera bulvių košės alternatyva.
 
Džiūvėsėlius keiskite riešutais

Kartais džiūvėsėliais skaninamos salotos. Tačiau šiam reikalui puikiausiai tinka ir riešutai. Taip patiekalas bus sveikesnis ir naudingesnis.
 
Fetos sūris bus naudingesnis už fermentinį

Fetos sūris tinka ne tik graikiškoms salotoms. Beje, kaip pastarojo alternatyvas galima rinktis brinzą arba ožkos pieno sūrį. Eksperimentuokite!
 
Vietoj gruzdintų bulvyčių paragaukite batatų

Batatuose (kitaip dar vadinamuose „saldžiosiomis bulvėmis“) daug baltymų, angliavandenių, vitaminų B, S, PP ir A, kalcio, fosforo, geležies ir kitų reikalingų elementų. Toliau valgysite skrudintas bulvytes ar vis dėlto ryšitės paragauti keptų batatų?
 
Burokėlių traškučiai – puikus bulvių traškučių pakaitalas

Siūlome naudingesnį ir mažiau kalorijų turintį bulvių traškučių (naminių, žinoma) variantą – kartais galite sau leisti pasilepinti burokėlių, morkų, obuolių, cukinijų ir kitų vaisių bei daržovių traškučiais.

» Rašyti komentarą