Pats paprasčiausias būdas numesti keletą nereikalingų kilogramų – reguliariai darytis iškrovos dienas. Ką daryti, kad jos praeitų lengvai, be diskomforto? Kaip išvengti sveikatai pavojingų klaidų?
Išsirinkite dieną ir griežtai laikykitės leidžiamo meniu. Nusiteikite ne skausmui ir kančioms, o tam, kad tai bus eilinė jūsų gyvenimo diena, po kurios būtinai išauš rytojus, o jūs galėsite valgyti įvairesnį maistą. Reguliariai pasidaryti iškrovos dieną net lengviau nei laikytis ilgai trunkančios dietos, o rezultatai akivaizdūs ir džiuginantys.
Pateikiame keletą pagrindinių taisyklių, kurios padės jums iki minimumo sumažinti galimus nemalonius pojūčius.
Nepiktnaudžiaukite iškrovos dienomis
Jų turi būti ne daugiau nei viena ar dvi per savaitę – priešingu atveju sulėtės organizmo medžiagų apykaitos procesai, ir riebalai kaupsis daug greičiau.
Vaisių ir daržovių diena. Reikia: 2 kg įvairių vaisių ir daržovių, šviežiai išspaustų jų sulčių. Iš bet kokių vaisių, daržovių ir žalumynų galima pasidaryti salotų. Apšlakstomos jos citrinų sultimis, kefyru, jogurtu, nedideliu kiekio nerafinuoto augalinio aliejaus (geriausiai tinka alyvuogių).
Grikių diena. Reikia: 700–800 g grikių, nesaldintos arbatos arba erškėtuogių nuoviro, negazuoto mineralinio vandens. Išvirkite grikius, padalinkite į porcijas ir suvalgykite per dieną.
Neatsisakykite mėgstamų produktų
Rinkitės tik tokį maistą, kurį išties mėgstate – taip iškrovos dieną jums iškęsti bus daug paprasčiau. Pamėginkite ir įsitikinkite!
Morkų diena. Reikia: 450–500 g žalių morkų, 1 šaukšto medaus, 2–3 lašų citrinų sulčių, arbatos be cukraus arba erškėtuogių nuoviro. Morkas smulkiai sutarkuokite, įdėkite medaus, įlašinkite sulčių. Salotas valgykite pusryčiams, pietums ir vakarienei, per dieną išgerkite bent 3 litrus vandens.
Jeigu panorėsite 3 dienas laikytis morkų dietos, neteksite 3,5 kg. Valgykite minėtas salotas, tik kaskart pridėkite dar ir po vieną vaisių – obuolį, kivį apelsiną, greipfrutą ar granatą.
Galima morkas maišyti su šiais vaisiais, galima valgyti atskirai. Jeigu norite, vietoj vakarienės pasilikite greipfrutą. Nepamirškite gerti daug skysčių.
Varškės diena. Reikia: 600 g liesos varškės, 2 puodelių nesaldintos arbatos su pienu, 60–100 g neriebios grietinės. Galite išgerti ir porą stiklinių erškėtuogių nuoviro. Padalinkite produktus į 6 dalis.
Varškė su saldžiosiomis paprikomis (2 porcijos): 100 g liesos varškės, 300 g paprikų, 30 g svogūno, 0,5 puodelio smulkintų svogūnų laiškų, keli salotų lapai, malti pipirai, druska.
Nebadaukite
Iškrovos diena – ne bado dieta, o suvartojamų kalorijų apribojimas iki 1000. Visą dienos normą padalinkite į keletą lygių dalių. Tai padės pagreitinti apykaitos procesus ir numesti svorio.
Aguročių diena. Aguročiai – tikras lobis. Iš jų galima pagaminti pusryčius, pietus ir vakarienę, ir smarkiai sublogti. Tinka ir iškrovos dienoms. Pusę vidutinio dydžio aguročio nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite juostelėmis. Susmulkinkite 1 svogūną, sutarkuokite 1 morką ir 1 burokėlį, nuplaukite ryžius.
Sudėkite į puodą pusę daržovių, sluoksnį ryžių ir ant viršaus – viską, kas liko. Užpilkite vandens, užvirkite, uždenkite dangčiu, įpilkite pieno ir vėl užvirinkite.
Žuvies diena. Reikia: 650 g bet kokios neriebios žuvies, arbatos be cukraus arba žolelių nuoviro, negazuoto vandens. Žuvį išvirkite arba troškinkite garuose (pageidautina, kad būtų be druskos). Padalinkite ją į 4–6 dalis ir per dieną suvalgykite.
Iškrovos dienų taisyklės (I dalis)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-01-13 23:37