Valgymas gali būti paskutinis dalykas, kurio pageidautumėte, kuomet jus pykina. Visgi, būna atvejų, kai skrandis ir virškinimo sistema negaluoja, o pagelbėti gali būtent tam tikri maisto produktai.
Šie produktai padeda sumažinti pykinimo jausmą:
-
Obuolys. Obuolyje esantis pektinas ir celiuliozė, dar kitaip žinoma kaip ląsteliena, padeda normalizuoti ir reguliuoti virškinimo procesą. Šiame vaisiuje gausu žarnyno darbą gerinančių natūralių rūgščių, apstu skaidulų. Tačiau obuolius reikėtų vartoti saikingai, nes per didelis ląstelienos kiekis kaip tik gali sukelti priešingą rezultatą – pradės pykinti. Išbandykite obuolių sultis, jei kyla problemų ryjant bei virškinant kietą maistą.
-
Krekeriai. Maisto produktai, kuriuose yra daug krakmolo, tokie kaip: duona, krekeriai, padeda absorbuoti skrandžio rūgštį ir padeda įveikti nemalonius pojūčius skrandyje – normalizuoja jo veiklą. Beje, krekeriai yra itin sotus maistas, labai tinkamas valgyti nėščiosioms rytais, kuomet pykina (neretai dėl to, kad tuščias skrandis), bet reikia pavalgyti. Vis tik itin svarbu valgyti lėtai, gerai sukramtant maistą.
-
Imbieras. Buvo nustatyta, kad imbiero miltelių kapsulės mažina pykinimą ir vėmimą. Taip pat galite išbandyti imbiero arbatą arba suvalgyti kelis imbierinius sausainius ar imbierinio saldainio gabalėlį. Šis puikus produktas gelbėja nuo pykinimo ir nėštumo metu, ir apsinuodijus maistu. Tam tikrais atvejais, kuomet pykinimo jausmas nėra stiprus, tinka valgyti ir marinuotą imbierą, patiektą prie sušio patiekalo.
-
Vanduo. Paprastas vanduo, reguliariai geriamas mažais gurkšneliais, padės išvengti dehidratacijos ir galvos skausmo, kuriuos dažnai lydi ir pykinimas. Nepatariama iškart gerti didesnius kiekius vandens, ypač kai jaučiamas silpnumas skrandyje ir pykinimas, nes tuomet šis nemalonus jausmas tik sustiprės.
-
Riešutai. Kartais pykinimas pasunkėja ir sustiprėja dėl baltymų trūkumo, o riešutai tampa puikia pirmąja pagalba, siekiant atstatyti vieną pagrindinių sudedamųjų maistinių medžiagų kiekį organizme. Užtenka suvalgyti saują riešutų ir kaip mat pasijusite geriau. Visgi jie nėra itin tinkamas pasirinkimas, kuomet pykinimo priežastis yra kažkoks peršalimas, virusas – tuomet riešutai, ypač vartojami didesniais kiekiais, gali sustiprinti pykinimo jausmą.