Maisto produktai, mažinantys ir didinantys kraujospūdį

Maisto produktai, mažinantys ir didinantys kraujospūdį
@ Shutterstock

Jeigu skundžiatės per aukštu kraujospūdžiu, priežastis gali slypėti mityboje. Tam tikri maisto produktai gerokai didina kraujospūdį. Laimei, yra ir tokių produktų, kurie jį mažina ir normalizuoja. Susipažinkite su didžiausią įtaką jūsų kraujo spaudimui darančiais produktais.

 

Maistas, kuris mažina ir normalizuoja kraujospūdį:

 

  • Lapiniai žalumynai: špinatai, burokėlių lapai, kale kopūstas, ir t.t.;
  • Neskaldyti grūdai: avižos, miežiai, rudieji ryžiai, grikiai, bulguro kruopos, soros.
  • Burokėliai;
  • Natūralus jogurtas;
  • Sėklos: saulėgrąžų, moliūgų, linų sėmenų, kynvos, kanapių.

     

Kraujospūdį didinantys produktai:

 

  • Šaldyta žuvis ir jūros gėrybės – maistas, kuriame gausu natrio gali kelti kraujo spaudimą;
  • Druska;
  • Perdirbti maisto produktai, t. y. pusgaminiai;
  • Alkoholis;
  • Pridėtinis cukrus, kurio gausu: energetiniuose gėrimuose, limonaduose, saldainiuose, ir t.t;
  • Kava.

Komentarai

Ar žinote, kad...

JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.

Kitas faktas