Kasos vėžį išduoda keletas simptomų: pasitikrinkite

Kasos vėžį išduoda keletas simptomų: pasitikrinkite

Vėžio diagnozę išgirsta vis daugiau pacientų, vis dėlto, norint greitai pasveikti, būtina kuo ankstyvesnė diagnostika. Kasos vėžiu sergantiems pacientams gali atsirasti pačių įvairiausių simptomų, įskaitant ascitą, rašo express.co.uk.

 

Patinsta pilvas, greitai pasisotinama

 

Ascitas yra tam tikra patinimo forma. „Pancreatic Cancer UK“ sako: „Dėl kasos vėžio kartais pilvo srityje gali kauptis skysčiai. Tai vadinama ascitu ir gali sukelti skausmą bei diskomfortą. Patinsta pilvas, valgant greitai pasisotinama, sunkiau judėti ir užgniaužia kvapą. Jei pajutote kurį nors iš šių simptomų, pasakykite gydytojui arba slaugytojai“.

 

Labdaros organizacija pridūrė: „Jums taip pat gali būti sunku rasti patogią pozą gulint ‒ gali tekti naudoti papildomas pagalves. Susikaupusį skystį galima nuleisti. Pritaikius vietinę nejautrą, į pilvą įvedamas plonas vamzdelis, kad skystis nutekėtų. Vamzdelis prijungiamas prie drenažo maišelio.  Skystis gali vėl kauptis, todėl gali prireikti jį išleisti daugiau nei vieną kartą. Gali būti įdėtas nuolatinis drenažas, kad apylinkės slaugytoja galėtų reguliariai išleisti skystį namuose. Apie tai galite pasiteirauti savo gydytojo arba slaugytojos“.

 

Kartais ascitas taip pat gali būti gydomas vaistais, vadinamais diuretikais. Tai padeda sumažinti skysčių kiekį. Skausmingas kasos vėžys nusinešė daugelio žmonių, įskaitant Steve Jobs ir Patrick Swayze, gyvybes.

 

Nors išgyvenamumas sergant kasos vėžiu yra mažas, „Cancer Research UK“ teigia, kad 37 proc. visų kasos vėžio atvejų galima išvengti. Deja, šios ligos priežastys nėra visiškai ištirtos. NHS teigia, kad jums gresia didesnė tikimybė susirgti kasos vėžiu, jei:

 

  • Esate vyresnis nei 75 metų amžiaus;
  • Turite tam tikrų sveikatos sutrikimų, pvz., lėtinį pankreatitą;
  • Šeimoje yra buvę kasos vėžio atvejų.

 

Kasos vėžio simptomai yra šie:

 

  • Pageltę akių baltymai;
  • Apetito praradimas;
  • Nuovargis ir energijos stoka;
  • Aukšta temperatūra.

 

Kadangi kasos vėžys gali paveikti virškinimą, pacientus gali pykinti, užkietėti viduriai ar prasidėti viduriavimas. Pasak NHS, tai taip pat gali sukelti „skausmą viršutinėje pilvo ir nugaros dalyje“.

 

Komentarai (1)

Jurate 2023-10-17 08:01
Mano tirimai yra labai geri man niera blogai as viska valgau ir ne pilina manes viskas yra gerai kraujo tyrimai yra labai geri pas manes mano kraujo grupe yra pirma lanai gera