Ekspertas patarė, kaip atsikratyti pilvo riebalų: tereikia laikytis 3 taisyklių

Ekspertas patarė, kaip atsikratyti pilvo riebalų: tereikia laikytis 3 taisyklių

Neretai norintieji numesti svorio skundžiasi riebalų sankaupomis liemens ir pilvo srityje. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad atsikratyti pilvo riebalų itin sudėtinga, tačiau gydytojas Michael Mosley sako, kad tai visai nesunku – tereikia laikytis 3 paprastų taisyklių.

 

Sumažinkite suvartojamo cukraus kiekį

 

Norint atsikratyti pilvo riebalų, visų pirma vertėtų peržiūrėti savo suvartojamo cukraus kiekį.

 

„Ribokite maisto produktų ar gėrimų, kuriuose yra daugiau kaip 5 proc. cukraus, vartojimą. Du dalykai jus nustebins: cukraus kiekis, kurį suvartojote to net neįtardami, ir tai, kaip greitai jūsų pilvo riebalai nutirps, kai jo atsisakysite“, – tikina M. Mosley.

 

Taip pat vertėtų nepamiršti greitojo maisto ir kitų daug angliavandenių turinčių produktų. Baltą duoną, batoną, baltus ryžius ir makaronus gydytojas rekomenduoja keisti pilnagrūdžiais ir kuo mažiau perdirbtais produktais.

 

„Pilno grūdo duona, makaronai ir rudieji ryžiai yra lėčiau virškinami, todėl nesukelia tokių staigių cukraus kiekio kraujyje šuolių, o tai teigiamai veikia visą organizmą ir užtikrina ilgesnį sotumo jausmą“, – aiškina specialistas.

 

Protarpinis badavimas

 

Protarpinis badavimas grindžiamas idėja, kad tam tikrą laiką valgoma pagal įprastą grafiką, o kitą laiką atsisakoma bet kokio užkandžiavimo ir badaujama. Gydytojas M. Mosley sako, kad per vieną badavimo dieną nereikėtų suvalgyti daugiau kaip 800 kalorijų.

 

„Jūs ne tik lieknėjate valgydami mažiau kalorijų, bet ir jūsų organizmas reaguoja į badavimo sukeltą stresą, sustiprindamas hormonų funkciją, kad palengvintų svorio metimą ir degintų riebalus energijai gauti. Trumpalaikis badavimas gali efektyviai pagreitinti riebalų tirpimą“, – pasakoja M. Mosley.

 

Intensyvus sportas

 

Pasak mitybos specialisto, didelio intensyvumo treniruotės yra vienas geriausių dalykų, kurį galite padaryti vardan geros sveikatos.

 

„Žinoma, norint atsikratyti riebalų liemens srityje vien treniruočių nepakaks, tačiau tai tikrai padės palaikyti tinkamą kūno svorį ir užtikrins puikią širdies sveikatą“, – pabrėžia M. Mosley.

Komentarai