Koks geriausias televizoriaus žiūrėjimo atstumas norint negadinti akių?

Partnerio turinys
Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
Koks geriausias televizoriaus žiūrėjimo atstumas norint negadinti akių?

Kaip malonu įsigyti naują televizorių ir mėgautis nepriekaištinga vaizdo kokybe. Juk naujas pirkinys paprastai būna modernesnis negu senasis, todėl kalbant apie televizorių tikrai juntamas skirtumas vertinant vaizdo kokybę: spalvas, kontrastus, spalvų realistiškumą ir pan. O kur dar įvairūs patrauklūs pasiūlymai, kai taikoma akcija televizoriams leidžia gerokai sutaupyti! Tačiau kad žiūrėjimu galėtumėte mėgautis dar labiau, labai svarbu televizoriui rasti tinkamą vietą, tiksliau parinkti teisingą atstumą nuo žiūrovų, kad nejustumėte diskomforto ir nekenktumėte regėjimui.

 

Kokiu atstumu žiūrėti televizorių?

 

Seniau rekomenduojamas atstumas buvo skaičiuojamas vienaip, tačiau šiandien tie skaičiavimai ne visada yra prasmingi, kadangi televizoriai tobulėja, jų poveikis regėjimui tikrai kinta. Geriausia vadovautis kiekvieno gamintojo rekomendacijomis – jas turi visi televizoriai.

 

Viena iš rekomendacijų – ekrano įstrižainę padauginkite iš 1,2. Gausite rezultatą coliais – juos paverskite centimetrais ir sužinosite, koks atstumas rekomenduojamas konkrečiu atveju. Natūralu, kad mažesniam televizoriui žiūrėti bus reikalingas mažesnis atstumas, o didesniam didesnis. Kitu atveju jausite diskomfortą arba bus sunku įžvelgti smulkesnius elementus ekrane.

 

Norėdami, kad televizoriaus žiūrėjimas kuo mažiau kenktų regėjimui taip pat normuokite prie ekrano praleidžiamą laiką.

Komentarai

Ar žinote, kad...

Tyrimais nustatyta, miego metu knarkia net 40 proc. suaugusiųjų. Įvairios statistikos pateikia skirtingus duomenis, tačiau viena – neginčijama, knarkiančių vyrų yra du ar net tris kartus daugiau nei moterų.

Kitas faktas