Koks svarbus yra geras regėjimas, paprastai susimąstome tik tada, kai jis ima silpti. Šio reiškinio priežastys visiems puikiai žinomos, tad aiškinti jų papildomai tikriausiai nebereikia – verčiau pakalbėkime apie tai, kaip sau padėti. Ką pataria liaudies medicina?
- Mėlynės. Norintiems pagerinti regėjimą prieblandoje, reikėtų vartoti šias uogas – galima įvairiu pavidalu.
- Balinis ajeras. 1 valgomąjį šaukštą smulkintų džiovintų balinio ajero šaknų užpilkite stikline verdančio vandens, virkite 10 minučių. Gerkite po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną prieš valgį.
- Kininis citrinvytis. Kasdien pirmojoje dienos pusėje 2 kartus suvalgykite po 5 uogas (arba galima vartoti po 30 lašų trauktinės, taip pat pirmoje dienos pusėje – 1 kartą per dieną).
- Paprastasis varputis. 4 valgomuosius šaukštus smulkintų šakniastiebių užpilkite 5 stiklinėmis vandens ir virkite tol, kol jo sumažės ketvirtadaliu. Gerkite po 1 valgomąjį šaukštą 5 kartus per dieną.
- Medus. Žirnio didumo susicukravusio medaus gabaliuką ištirpinkite stiprioje arbatoje ir įlašinkite į akis (po 5 lašus). Pagulėkite 10 minučių. Ši procedūra padeda pagerinti regėjimą ir slopina uždegimines akių ligas. Galima prieš miegą išgerti stiklinėje šilto vandens ištirpintą šaukštą medaus.
- Morkos. Tinka bet kokiu pavidalu.
- Erškėtuogės. Galima valgyti šviežias, daryti antpilus, kompotą, arba tiesiog gerti arbatą: 1 valgomąjį šaukštą erškėtuogių užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, pavirkite 5 minutes ir valandą palaikykite, kad pritrauktų. Gerkite 2 kartus per dieną, po pusę stiklinės.
- Burokėliai. Jeigu regėjimas nebe toks aštrus, galima valgyti burokėlius (po 150 g tuščiu skrandžiu).
- Dilgėlės. Valgykite dilgėlių sriubą. Džiovintas dilgėles patartina sutrinti į miltelius ir vartoti kaip prieskonius – tai taip pat neblogas būdas pagerinti regėjimą.
- Imbierai. Imbierų tinktūra vartojama po 30 lašų 3 kartus per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio. Ypač naudinga garbaus amžiaus žmonėms.
- Medetkos. 1–2 arbatinius šaukštelius medetkų žiedų užpilkite stikline verdančio vandens ir gerkite kaip arbatą.
2012-10-26 21:42