Taisyklinga mityba – ne tik naudingų produktų vartojimas. Kad garantuotumėte maksimalią naudą savo sveikatai, turite atsižvelgti į tai, kaip šie produktai dera tarpusavyje.
1. Ant grotelių keptos šparaginės pupelės su trintu parmezanu. Šparagai yra puikus inulino, atsakingo už gerųjų bakterijų balansą virškinimo metu, šaltinis. Parmezanas, kaip žinoma, yra sūrio rūšis, kuri turtinga kalcio, todėl yra naudinga jūsų kaulams. Inulinas šparaguose gerina kalcio įsisavinimą. Šie du produktai sudaro puikią kombinaciją, nes kartu tiek saugo skrandį, tiek ir stiprina kaulus.
2. Avokadas su Salsa padažu. Jei norisi užkandžio, kuris pakrautų jus energija ir tuo pat metu būtų neįprastas? Pabandykite avokadus su Salsa padažu. Vien tik pats Salsa padažas jau yra teigiamas pasirinkimas, o jo kombinacija su avokadu garantuos jums iki keturių kartu daugiau antivėžinio likopino ir tris kartus daugiau imunitetą stiprinančio beta karotino.
3. Omletas su brokoliais ir sūriu. Praturtinta vitaminu D ir kalciu, ši trijulė prisideda prie kaulų stiprinimo. Jeigu plačiau, vitaminas D kiaušinių baltymuose padeda organizmui įsisavinti kalcį iš brokolių ir sūrio. Tyrimai rodo, kad tai ne tik tvirtina kaulus, bet ir padaro moteris mažiau jautrias priešmenstruacinio periodo metu.
4. Melionas su jogurtu. Vitaminas A, kurio yra melione, padeda pasipriešinti virusams. Be to, kai derinate jį su daug cinko turinčiais produktais, pavyzdžiui, jogurtu, jis padeda organizmui gauti šimtaprocentinę naudą iš savo maistinių medžiagų.
5. Geležies praturtinti kukurūzų dribsniai ir apelsinų sulčių stiklinė. Geležimi praturtintų dribsnių vartojimas užkrečia jus energija. Pridėkite prie to apelsinų sulčių stiklinę ir gausite derinį, kuris šešis kartus padidina įsisavinamos geležies kiekį.
6. Avietės su juoduoju šokoladu. Juodasis šokoladas žinomas tuo, kad turi daug sveikatai naudingų medžiagų. Pridėkite aviečių ir jūs ne tik patenkinsite savo saldumynų poreikį, bet ir priversite šypsotis savo širdį, nes šis derinys veikia kaip puikus antioksidantas.
7. Edamame ir miso sriuba. Edamame pupelės turi prebiotikų, vaidinančių svarbų vaidmenį gaminant naudingas bakterijas. Šių pupelių derinimas su tokiu fermentuotu maistu, kaip miso sriuba, ne tik priduoda joms charakteringą poskonį, bet ir skatina organizmą kovoti su skrandžio ir žarnyno infekcijomis, gerina virškinimą.
8. Špinatai ir avokadai. Špinatuose yra daugybė liuteino ir vitamino A, kurie padeda apsaugoti jūsų akis nuo ligų. Pridėję prie špinatų avokadų, jūs ne tik sudedate liuteiną ir vitaminą A į apsauginį mišinį, bet ir suteikiate organizmui sveikųjų riebalų, kurie reikalingi maistingų medžiagų įsisavinimui.
9. Parfė iš graikiško jogurto, šokolado, graikinių riešutų ir laukinių mėlynių. Kalcis ir prebiotikai iš jogurto ir smegenims naudingos maistines medžiagos iš graikinių riešutų ir laukinių mėlynių – nenuostabu, kad šis saldėsis ne tik pradžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir bus maistingas organizmui: nuo galvos iki kojų, iš vidaus ir išorėje.
10. Žalioji arbata su citrina. Pridėkite citrinų sulčių į žaliąją arbatą ir penkis kartus padidinkite savo organizme katechino – antioksidantą, svarbaus širdies kraujagyslių sistemai – kiekį.
11. Pomidorai ir alyvuogių aliejus. Pomidorai – vienas iš pagrindinių likopino, galingo antioksidanto, galinčio užkirsti kelią neigiamam saulės spindulių poveikiui, šaltinis. Kad maksimaliai išnaudotumėte pomidorus, pridėkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sveikieji riebalai aliejuje leis organizmui geriau įsisavinti likopiną. Be to, ir pats alyvuogių aliejus jaunina odą.
12. Žemės riešutų sviestas ir stiklinė pieno. Užsigerdami pienu širdies kraujagyslių sistemai naudingus riebalus, kurių yra žemės riešutų svieste, padėsite organizmui įsisavinti vitaminą D.
13. Pilnagrūdžių grūdų duona su žemės riešutų aliejumi. Žemės riešutų aliejus dera ne tik su pienu. Pabandykite užtepti aliejaus ant pilnagrūdžių grūdų duonos riekės – padidinsite baltymu įsisavinimo efektyvumą.
Naudingiausi produktų deriniai (I dalis)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-07-16 16:45