Kelios gudrybės, kad produktai negestų ilgiau

Išmesti užsigulėjusius ir sugedusius produktus būna gaila – o juk išsaugoti juos šviežius galima laikantis kelių paprastų taisyklių.

Bulves ir svogūnus laikykite atskirai. Priešingu atveju bulvės suges daug greičiau.


Vos pastebėję supuvusius obuolius išmeskite juos lauk, kad šie „neužkrėstų“ sveikų vaisių.


Kad perpjauti vaisiai netamsėtų, naudokite imbierą ir citrinas. Sudėkite vaisius į dubenį ir pašlakstykite citrinos sultimis, sumaišytomis su smulkintu imbieru. Tegul jie prisigeria skysčio – produktų skonis nepasikeis, bet jie ilgiau neges.


Petražolės, krapai, bazilikai, svogūnų laiškai ir kiti žalumynai neges daug ilgiau, jeigu juos „aprengsite“ – apsuksite plėvele, užtvirtinsite ją gumyte ir laikysite šaldytuve.


Jeigu medus kristalizavosi, išspręsti šią problemą visai nesunku. Viskas, ką jums reikia padaryti – indą su medumi įstatyti į šilto vandens vonelę.


Nuskambės kiek keistai, tačiau geriausia vieta laikyti svogūnus yra... pėdkelnės. Taip jie nesuges iki 8 mėnesių.


Kad fermentinis sūris nedžiūtų, pjovimo vietą sutepkite sviestu.


Kiekvieną produktą laikykite savoje vietoje.


Apatinėje šaldytuvo lentynoje laikomi kiaušiniai nesuges keliomis savaitėmis ilgiau negu tie, kurie bus laikomi šaldytuvo durelėse.


Jeigu pomidorus laikysite popieriniuose maišeliuose kambario temperatūroje, ir saugosite juos nuo tiesioginių saulės spindulių, jie švieži išliks kelis kertus ilgiau.

» Rašyti komentarą