Kaip virti kukurūzus?

Jei sakote, kad nemėgstate kukurūzų, greičiausiai tiesiog nežinote, kaip juos tinkamai paruošti. Siūlome išbandyti šį receptą!
 

  • Prieš virdami kukurūzų burbuoles iš pradžių jas perlaužkite pusiau. Tai labai svarbu.
  • Įmeskite į puodą 5 tokias puseles ir užpilkite vandeniu, užvirinkite.
  • Kai vanduo užvirs, įpilkite 1 puodelį pieno ir įmeskite gabaliuką sviesto.
  • Pavirkite dar 8 minutes.
  • Prieš patiekdami pabarstykite druska. Skanaus!

 
Tai įdomu: kukurūzai – puikus seleno šaltinis. Juose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Termiškai apdorojama ši daržovė daug geriau išsaugo vitaminus nei, pavyzdžiui, pupelės ar žirniai.
 
Liaudies medicinoje kukurūzai vartojami nevaisingumui, sumažėjusiai lytinei potencijai, viduriavimui, dizenterijai, pabrinkimams gydyti, taip pat esant skausmingoms menstruacijoms, bendram organizmo išsekimui, prasidėjus klimaksui. Taip pat jie stabdo rūgimo ir puvimo procesus žarnyne, mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje sergantiesiems cukriniu diabetu.

» Rašyti komentarą