Autorė – Justina Bičiūnaitė
Šiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, taip pat ir ne mažiau pamėgti prancūzų šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.
Ar esate girdėję, kuo ypatingi Tailande kepami blynai? O gal norėtumėte paragauti žaliųjų blynų? Artėjant Užgavėnėms bus puiki galimybė paįvairinti blynų repertuarą, tad pradėkime kelionę aplink blynų pasaulį!
Tailandietiški „Thai Roti“ blyneliai
Vaikštinėjant Tailando gatvėmis galima užuosti „Thai Roti“ kepamų blynelių kvapą. Savo išvaizda jie šiek tiek primena žinomus „Crepes“ lietinius, tačiau jų gamyba skiriasi. Norint išgauti reikiamą tešlos plonumą, yra minkomi maži rutuliukai, kurie mėtomi ir tuo pačiu tempiami. Įdarui naudojami bananai, o ant viršaus pilamas kondensuotas pienas ir šokoladas. Video pamokėlė blynams – čia.
Savo spalva ir vitaminais išsiskiriantys „Avocado“ blynai
Blynai, išpopuliarėję savo žaisminga spalva, patinka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, norintiems gyventi sveikiau. Blynelių spalvai išgauti naudojami natūralūs produktai: avokadas ir savojos kopūstas.
Indijos skonio pikantiškas kiaušinių blynas su svogūnais
Indijoje blynų ingredientai neapsiriboja tik kiaušiniais, miltais ir pienu. Be įprastų miltų, dar yra naudojami ir ryžių, lęšių ar net avinžirnių miltai. Indijos virtuvė pasižymi skonių ir kvapų įvairove, todėl čia egzistuoja apie 20 indiškų blynų receptų. Vienas iš populiariųjų – pikantiškas kiaušinių blynas, patiekiamas kaip pjaustytas pyragas. Patiekalas labai panašus į omletą, yra tik vienas skirtumas: visi miltai ir daržovės yra sumaišomi su pienu ir kiaušiniais.
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui
Kitas faktas
Komentarai