Ši terapija padeda autizmu sergantiems vaikams: gyvenimo kokybė pagerėja net 60 proc. pacientų

Partnerio turinys
Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
Ši terapija padeda autizmu sergantiems vaikams: gyvenimo kokybė pagerėja net 60 proc. pacientų

Autizmas – tai sudėtingas ir įvairiapusis raidos sutrikimas, kuriam išgydyti iki šiol dar nėra išrasti vaistai. Neurosensorinė stimuliacija (Mamos balso terapija) – tai ne dar vienas ketinimas išgydyti autizmą, o verčiau intervencija, gebanti kai kuriems autizmo spektrą turintiems vaikams padėti geriau funkcionuoti ir komunikuoti su juos supančiu pasauliu.

 

Prof. A. Tomatis apskaičiavo, jog taikant neurosensorinę stimuliaciją autizmo spektro sutrikimą turinčių vaikų grupei, gyvenimo kokybė pagerėja apie 60 proc. šių vaikų (Neysmith-Roy, 2001). Apie pusę vaikų, atliepiančių į neurosensorinės stimuliacijos teikiamą naudą, teigiama reakcija pasireiškia gan greitai. Kitiems, teigiamas terapijos poveikis stebimas palaipsniui.

 

Terapijos teikiama nauda vertinama nuo nežymios iki labai žymios, ar net išskiriamų visiško pasveikimo atvejų (Neysmith-Roy, 2001 ir Ruben, 2004). Panašu, kad intensyvesnis ir ilgesnis (naktiniai klausymai) mamos balso taikymas pagerina sėkmės rodiklį 80 proc. jaunesnių autizmo spektrą turinčių vaikų (Vervoort, 2006).

 

Institute ,,Atlantis“ (Sint-Truiden, Belgija) daugiau nei 1200 autistiškų žmonių ir virš 2,500 autistiškų vaikų buvo taikyta neurosensorinė stimuliacija. Didžioji dauguma šių žmonių į terapiją reagavo teigiamai: 20 proc. vaikų po terapijos buvo identifikuoti kaip ,,normalūs“, 60 proc. vaikų gyvenimo kokybė ženkliai pagerėjo, o kiti 20 proc. padarė pažangą tik tam tikrose srityse. Visais atvejais gydymo taikymas kuo ankstesniame amžiuje daro didelę įtaką galutiniam rezultatui, t. y. vadovaujantis logika kuo anksčiau, tuo geriau. Turint omenyje, jog autizmo spektro sutrikimai yra didžiąja dalimi diagnozuojami vaiko trečiųjų metų pabaigoje, ilgesnis gydymo atidėjimas turės įtakos galutiniam rezultatui.

 

Ankstyvas neurosensorinės stimuliacijos taikymas yra itin svarbus ir prasmingas gydant autizmo spektro sutrikimą turinčius vaikus. Žinoma, rezultatai yra labai individualus faktorius, bet Vaiko raidos klinikos specialistai nori išnaudoti visas galimybes, kad jis būtų kuo paveikesnis.

 

Vaiko raidos klinika padeda autizmo spektro sutrikimą turintiems vaikams

 

Vaiko raidos klinika – vienintelis Lietuvoje audioneurosensorikos centras – padeda vaikams, turintiems ne tik autizmo spektro sutrikimą, bet ir vaikams su vystymosi vėlavimu, mokyklos ir mokymosi sunkumais, elgiasio modeliais, vestibiuliariniais sutrikimais, integracijos sunkumais, psichosomatinėmis problemomis, genetiniais sutrikimais, užsienio kalbų integracija ir kita.

 

Šią terapiją vaikai gali gauti ne tik atvykę į Mamos balso terapijos ciklus, bet ir ankstyvosios reabilitacijos metu – NEMOKAMAI. Suteikite vaikui galimybę pažinti pasaulį!

 

Ankstyvosios reabilitacijos paketai:

 

  1. Mamos balso terapija (1,5 val.) – 1 val. neurosensorinė stimuliacija Mamos balsu + 30 min kineziterapijos procedūra.
  2. Kalbos neurosensorinė stimuliacija (1,5 val.) + kineziterapija/ logopedinis masažas/logoterapija (30 min.) pagal socialinio pediatro paskyrimą.
  3. Dvi procedūros be neurosensorinės stimuliacijos – 30 min. procedūra (ergoterapija, kineziterapija, logoterapija, logopedinis masažas) + 30 min. kita procedūra (ergoterapija, kineziterapija, logoterapija, logopedinis masažas).

 

*Jeigu reikalinga, galime suteikti DISC tyrimo vertinimą (vaikams iki 5 m.), psichologo konsultaciją.

 

Mūsų misija: vaiko negalios paliestoms šeimoms padėti atrasti kuo daugiau galimybių! Laukiame vaikų iš visos Lietuvos ir kviečiame registruotis:

 

www.vaikoraidosklinika.lt

Tel. nr.: +37069595265

El. paštas: [email protected]

Komentarai