Persivalgymas – nuolatinis švenčių palydovas, kadangi daugumai didžiosios metų šventės labiausiai siejasi su vaišėmis nukrautu stalu ir valgymu ištisą dieną. Ne išimtis ir Velykos. Kaip pažymi mitybos ekspertė Indrė Trusovė, prieš sėsdami prie šventinio vaišių stalo turėtume nepamiršti apie persivalgymo pasekmes: skrandžio skausmus, silpnumą ir kitus galimus sveikatos sutrikimus. Kad netektų su tuo susidurti, ji vadovaujasi penkiais esminiais punktais, tarp kurių – sveikesni, mažiau kalorijų turintys šventiniai patiekalai. Mitybos specialistė ne tik dalijasi patarimais, kaip išvengti persivalgymo, bet ir pateikia puikiai Velykoms tinkančio vištienos pyrago receptą.
Penki Indrės Trusovės patarimai, kaip išvengti persivalgymo:
Mitybos ekspertė I. Trusovė atskleidžia, kad per šventes ruošiant vaišių stalą jai svarbūs du dalykai: kad patiekalas neapkrautų skrandžio bei tai, kad jį paruošti būtų paprasta ir greita. „Per šventes visą savo dėmesį ir laiką noriu skirti šeimos nariams. Nors ir mėgstu gaminti maistą, šventėms renkuosi patiekalus, kurie būtų lengvai ir greitai pagaminami. Todėl dažniausiai renkuosi vištieną“, – sako I. Trusovė. Velykoms ji rekomenduoja pagaminti vištienos pyragą ir dalijasi šio patiekalo receptu.
Vištienos pyrago receptas
Kaip pagaminti:
Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais, išplakame kiaušinius su druska ir pipirais, susmulkiname morkas, česnaką, brokolius. Į vištieną supilame kiaušinius, visas daržoves, sudedame tarkuotą parmezano sūrį, avižinius miltus.
Viską išmaišome ir sudedame į kepimo indą. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo laikas – apie 50 min.
Prie šio patiekalo puikiai tiks graikinio jogurto ir avokado padažas. Padažui paruošti Jums reikės: 100 g graikinio jogurto, 100 g avokado, česnako skiltelės, valgomą šauktą citrinos sulčių, žiupsnelis druskos ir pipirų pagal skonį. Viską sutriname ir sumaišome.
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui
Kitas faktas
Komentarai