Kaip pasidaryti pieštukinį dezodorantą

Kaip pasidaryti pieštukinį dezodorantą

Šis rankų darbo pieštukinis dezodorantas apsaugos jus nuo nemalonaus prakaito kvapo netgi geriau, negu daugelis pirktinių. Ir pasidaryti jį visai nesunku!

Reikės: 6 šaukštų kokosų aliejaus, po 4 šaukštus valgomosios sodos ir kukurūzų krakmolo, kelių lašų antibakterinėmis savybėmis pasižyminčių eterinių aliejų (pavyzdžiui, arbatmedžių, levandų, citrinų – visus juos galima maišyti vienus su kitais, pasidaryti savo aromatą).

Paruošimas: gerai sumaišykite sodą ir kukurūzų krakmolą. Galima permalti kavamale ir persijoti. Pašildytą aliejų sumaišykite su  eteriniais aliejais, suberkite miltukus, gerai išmaišykite, sudėkite į indelį ir palikite sustingti.

Naudojimas: tepkite švarias sausas pažastis, palaukite kelias minutes, kol aliejus susigers, ir apsirenkite. Jei dezodoranto užtepėte per daug, likutį sugerkite popierine servetėle. Dezodorantas tinka visam kūnui.

Svarbu: nuo prakaitavimo ši priemonė, deja, neapsaugos, tačiau prakaito kvapo nesijaus net ir po visos dienos. Eteriniai aliejai – nebūtina sudėtinė dalis, tačiau pagerina dezodoranto poveikį. Jeigu esate jiems alergiški, į dezodorantą galite ir nelašinti. Kad dezodorantas būtų kietesnis, pakaitintame aliejuje galima ištirpinti truputį natūralaus bičių vaško.

Komentarai (2)

Kamilė Dranseikaitė 2023-01-04 12:22
Man mama neleidžia jo naudoti . O jums? . Man 11
Aš tiesiog aš . 2023-01-04 12:21
Laba diena . O gal žinote paprastesni dezodoranto pasigaminti būdą ? . Arba ką vietoj dezodoranto naudoti ? Nes negaliu naudoti dezodoranto... Bet labai prakaituoja pažąstys , smirda baisiai . Jau iš proto veda ... Labai norėčiau dezodoranto...

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas