Mokslininkų iš JAV teigimu, pati naudingiausia riešutų rūšis – graikiniai riešutai. Tokia išvada padaryta išanalizavus 9 dažniausiai vartojamų riešutų rūšis. Būtent juose yra daugiausia antioksidantų. Pasirodė, kad šis produktas yra naudingesnis, negu žemės riešutai, pistacijos, kedrai ir migdolai.
Graikiniuose riešutuose yra daugiau naudingųjų baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Specialistai pažymi, kad antioksidantų kiekiu graikiniai riešutai lenkia visus kitus bent 2 kartus. Teigiamas jų poveikis yra 15 kartų stipresnis už gryno vitamino E poveikį. Kad žmogus gautų reikiamą paros antioksidantų normą, jam užtenka suvalgyti 7 graikinius riešutus.
Neretai graikinių riešutų vengiama dėl to, kad baiminasi, jog šis gana riebus produktas pridės keletą nereikalingų kilogramų, tačiau mokslininkų teigimu, ši baimė neturi jokio realaus pagrindo. Šiuose riešutuose yra poli- ir mononesočiųjų riebalų, naudingesnių kraujagyslių sistemai, negu nesočiosios riebalų rūgštys. Jos neleidžia persivalgyti ir padeda greitai pasisotinti.
Vis dėlto yra ir vienas trūkumas: graikiniuose riešutuose yra nemažai gliuteno, sukeliančio kai kuriems žmonėms alerginę reakciją.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių
Kitas faktas
Komentarai (1)
Gal galėtumėte nurodyti šaltinį, teiginio "graikiniuose riešutuose yra nemažai gliuteno"