Dažniausios mitybos klaidos, dėl kurių nepavyksta sulieknėti

Dažniausios mitybos klaidos, dėl kurių nepavyksta sulieknėti
@ Shutterstock

Daugelis iš mūsų kasdien kartoja tas pačias mitybos klaidas: derina nesuderinamus produktus, vakarienei valgo tai, ką reikėtų pusryčiams, ir atvirkščiai. Ką daryti?
 
Laikykitės šių taisyklių:
 

  • Skaitykite, kas parašyta ant produkto etiketės: tik taip sužinosite sudėtį ir galėsite nustatyti kaloringumą, ar yra konservantų, ir pan.
  • Jei mėgstate gerti arbatą su pienui, žinokite: pienas neutralizuoja naudingąsias arbatos savybes.
  • Pirktinės sultys turi labai daug cukraus – tai nenaudinga ir labai kaloringa.
  • Nepirkite greitai paruošiamų arba jau paruoštų košių pusryčiams. Geriau atsikelkite 15 minučių anksčiau ir išsivirkite „tikros“ košės – taip žinosite, iš kokių produktų ji pagaminta.
  • Labai dažnai darbe tiesiog nėra kada pavalgyti, todėl atsiradus progai skubame. Labai svarbu turėti omenyje, kad jei skubėsite ir prastai sukramtysite, maisto suvalgysite daugiau.
  • Ar žinote, kaip veikia maisto produktų reklama? Taip... Iš karto norisi valgyti. Lygiai tas pats nutinka, kai skaitome žurnalus ir laikraščius, todėl pakeliui į darbą receptų skyrelį geriau praleisti.
  • Niekam nėra paslaptis, kad skirtingos spalvos pasižymi skirtingu poveikiu, pavyzdžiui: raudona jaudina, mėlyna ramina... Dėl šios priežasties patartina rinktis šviesius ir malonių spalvų indus ir kitas virtuvėje naudojamas priemones (jei norite suvalgyti mažiau).
  • Prieš miegą nepatartina valgyti mėsos – ji liks skrandyje iki pat ryto, virškinsite ją 6–8 valandas. Geriau mėsą valgykite dieną.
  • Lygiai taip pat prieš miegą nereikėtų valgyti saldumynų, gerti kavos. Šie produktai kliudys jums užmigti, todėl atsikelsite nepailsėję. Geriau užsiplikinkite ramunėlių arbatos.
  • Jei pavalgę aptingstate ir nejudate, vadinasi, neišeikvojate gautos energijos. Dėl to padidėja nutukimo rizika.
  • Mes pripratome manyti, kad varškė – tai idealus produktas pusryčiams. Vis dėlto geriau ją valgyti prieš miegą: varškė turi daug naudingų baltymų ir mažai angliavandenių bei riebalų.
  • Jei valgote tik tada, kai jau rimtai išalkstate – darote didelę klaidą. Valgyti reikėtų dažnai ir nedidelėmis porcijomis, nes priešingu atveju netikėtai užklupęs alkis privers į lėkštę susidėti viską, ką rasite.

 
Dabar, kai žinote dažniausias mitybos klaidas, galėsite jų išvengti, sveikiau maitintis ir gauti daugiau naudos iš mėgstamų produktų!
 

Komentarai (1)

vilma 2013-10-22 20:23
Ka be kosiu patartumet valgyti pusriciams.

Ar žinote, kad...

JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.

Kitas faktas