Kaip atsikratyti nemalonaus česnako kvapo?

Daugelis mėgsta vartoti česnaką kaip prieskonį arba kaip atskirą užkandį – jis suteikia patiekalams pikantiškumo, be to, yra labai naudingas sveikatai – ypač peršalimo ligų sezono metu. Bet jis turi vieną didelį trūkumą – nemalonų ir ilgai išliekantį kvapą. Kaip jo atsikratyti?
 
Yra daugybė puikių ir efektyvių būdų, kaip kovoti su nemaloniu česnako kvapu. Štai keli iš jų:
 

  • Išsivalykite dantis dantų šepetėliu ir pasta, o po to – ir tarpdančių siūlu. Šis variantas laikomas vienu geriausių, tačiau blogai tai, kad daryti tai patogu tik namuose.
  • Nuvalykite liežuvį. Ant jo lieka mažyčių maisto gabaliukų ir bakterijų, sukeliančių nemalonų kvapą.
  • Išskalaukite burnos ertmę baktericidiniu burnos skalavimo skysčiu. Paprastai jis parduodamas gana dideliais kiekiais, bet galima persipilti į mažesnį flakonėlį ir visada nešiotis su savimi.
  • Visada turėkite su savimi mėtinės gumos ar gaivių pastilių. Geriausia, žinoma, be cukraus, kad nekenktų dantims.
  • Angliavandenių trūkumas taip pat gali tapti nemalonaus kvapo priežastimi, todėl česnaką patartina užsikąsti duona ar kitais daug angliavandenių turinčiais produktais.
  • Purškiamas burnos gaiviklis – taip pat puiki išeitis. Didžiausias privalumas yra tai, kad labai patogu naudoti, o burnos kvapas tuoj pat tampa gaivesnis.
  • Pakramtykite gvazdikėlių, pankolio ar kardamono sėklų. Šie prieskoniai ilgam „numuš“ nemalonų kvapą, kainuos nedaug ir užims labai mažai vietos, jei sugalvosite nešiotis su savimi.
  • Kai kurios daržovės padeda kovoti su česnako kvapu (pavyzdžiui, špinatai, salotų lapai, bulvės), todėl valgykite jas kartu su česnakais.
  • Suvalgykite rūgštaus pieno produktų (kefyro, jogurto, pasukų ir pan.). Veikia greitai ir efektyviai, be to, yra labai sveika.
  • Išgerkite žaliosios arbatos – pagerinsite ne tik burnos kvapą, bet ir virškinimą. Žaliojoje arbatoje gausu polifenolių – medžiagų, neutralizuojančių sieros junginius.
  • Pasidarykite mėtų, melisų arbatos, ar bent pakramtykite šių augalų lapelių. Ir vienas, ir kitas būdas tikrai atgaivins burnos kvapą.
  • Valgykite vaisius. Geriausiai tinka tie, kurie prapjauti per keletą minučių patamsėja – jie turi fermentų, kurie, patekę į organizmą, ima stimuliuoti chemines reakcijas, neutralizuojančias sieros junginius. Ypač rekomenduotini obuoliai, kriaušės, slyvos, persikai, abrikosai, vynuogės, vyšnios, baklažanai.
  • Pakramtykite petražolių. Tai – senas, patikrintas ir visiems gerai žinomas būdas. Petražoles galima pakeisti kalendromis, blogiausiu atveju – krapais arba peletrūnais.
  • Padeda ir kavos pupelė, bet sukramtyti ją reikia labai gerai.
  • Puikiai padeda ir citrusiniai vaisiai (apelsinai, citrinos, greipfrutai...). Geriausia, jei suvalgytumėte vaisiaus skiltelę su žievele.
  • Pakramtykite spanguolių arba salierų – panaikins nemalonų kvapą ir bus naudinga bet kuriuo metu, ne tik po pietų.

 
Kaip išvengti česnako kvapo?
 

  • Valgydami gerkite vandenį – tai sumažins česnako poskonio tikimybę.
  • Gerai padeda ir stiklinė pieno valgio metu. Svarbiausia, kad jis derėtų su kitais produktais ar patiekalais.
  • Valgio metu ir po valgio 2-3 sekundes palaikykite burnoje šaukštą ar šakutę iš nerūdijančio plieno.
  • Česnaką geriau valgyti prieš pagrindinį valgį – taip kvapas bus daug silpnesnis.
  • Šviežias česnakas turi stipriausią kvapą, todėl jei norite, kad jis būtų silpnesnis, produktą geriau apdoroti termiškai.
  • Jei valgote česnaką tik tam, kad pagerintumėte sveikatą, galite vartoti česnako kapsules (maisto papildus).

 
Metodų daugybė, kiekvienas gali išsirinkti tai, kas jam tinka ir patinka labiausiai.
 
Būkite sveiki!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
baltas
2017-04-17 20:36
prie visu rekomendaciju cesnako kvapui naikinti, reikia dar isgert litra prasto samagono/litro gero neiveiksi/ir uskast silke.palaukt tris dienas ir kvapas pats praeis.