Kietos ir duriančios išorės, aromatingo ir skanaus vidaus ananasai – daugelio iš mūsų mėgstami vaisiai. Tačiau pasižymi jie ne tik ypatingu skoniu, bet ir vitaminų bei mineralinių medžiagų gausa. Kodėl vertėtų dažniau įtraukti ananasų į savo racioną?
- Ananasai stiprina imunitetą. Juose daug vitamino C, užkertančio kelią ląstelių ląstelių pažeidimams.
- Ananasai stiprina kaulus. Šiuose vaisiuose esantis manganas stiprina kaulus ir jungiamuosius audinius. Stiklinė ananasų sulčių patenkina 70 % šios mineralinės medžiagos paros poreikio.
- Ananasai mažina kraujo krešumą. Ananasų sudėtyje yra fermento bromelaino, kuris neleidžia kraujui per daug sukrešėti. Ypač šie vaisiai rekomenduotini lakūnams, stiuardesėms ir kitiems dideliame aukštyje dirbantiems žmonėms.
- Ananasai mažina stresą. Tai – geras B grupės vitaminų, gerinančių smegenų efektyvumą ir funkcionalumą bei mažinančių stresą, šaltinis.
- Gydo kosulį ir peršalimą. Didelė uždegimus slopinančio bromelaino ir vitamino C koncentracija padeda kovoti su peršalimu ir kosuliu, mažina kvėpavimo takų pabrinkimus.
- Padeda užkirsti kelią vėžiui. Sudėtyje esantys antioksidantai kovoja su laisvaisiais radikalais ir užkerta kelią kai kurioms onkologinėms ligoms.
- Normalizuoja kraujospūdį. Geras kraujagysles plečiančio kalio šaltinis.
- Mažina pykinimą. Jeigu jus užsupa važiuojant automobiliu – prieš kelionę išgerkite stiklinę ananasų sulčių. Taip pat padeda nuo pykinimo ir nėščiosioms.
- Stiprina odą ir nagus. Ananasai turi daug vitamino A ir B grupės vitaminų, todėl gerai stiprina nagus ir valo odą iš vidaus.
- Gerina žarnyno veiklą. Ananasai padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą, užkerta kelią uždegimams ir viduriavimui, be to, padeda virškinti baltymus, todėl kepsnį patartina užsigerti stikline sulčių.
2016-11-13 09:10