12 naudingiausių produktų pavasariui

Kokių produktų pavasarį būtinai reikėtų įtraukti į savo valgiaraštį, kad jaustumėtės stiprūs, žvalūs ir sveiki?

 

  • 2 apelsinai per dieną patenkins jūsų paros vitamino C poreikį ir padės išsaugoti figūrą.
  • Nepamirškite šaldytų uogų, daržovių ir vaisių – juose vitaminų neretai būna daugiau negu importinėse gėrybėse iš šiltųjų kraštų.
  • Morkose ir moliūguose vitaminai išlieka net pavasarį. Šios daržovės turi daug maistinių skaidulų ir antioksidantų.
  • Cikorijos pasižymi jauninamuoju ir valomuoju poveikiu. Jeigu jų kavą gersite be cukraus, be žalos sveikatai galėsite mėgautis šiuo gėrimu net 3 kartus per dieną.
  • Riešutai – puikus baltymų ir mikroelementų šaltinis. Jeigu labai prižiūrite figūrą, per dieną užteks suvalgyti 4–5 graikinius, anakardžių, migdolų riešutus arba mažą saujelę kedrų riešutų.
  • Kviečių daiguose gausu magnio, padedančio stabilizuoti nervų ir širdies sistemos darbą. Ypač tai svarbu pavasarį, kai po ilgos žiemos jaučiame stresą. Puikiai dera su jogurtu.
  • Jogurte yra triptofano, serotonino „pirmtako“. Geriausia rinktis natūralų ir nelabai riebų jogurtą.
  • Granatų sultimis naudinga pašlakstyti mėsos patiekalus. Jos gerina tonusą ir odos būklę, padeda pasirengti vasaros sezonui, papildo geležies atsargas ir apsaugo nuo anemijos.
  • Augaliniuose aliejuose yra vitaminų A, D, E, K, teigiamai veikiančių odą ir regėjimą, užkertančių kelią senėjimui ir palaikančių imunitetą.
  • Jūros gėrybės ir žuvis – tai antioksidantų ir riebiųjų rūgščių, užkertančių kelią senėjimui, šaltinis. Šiuose produktuose nedaug „blogojo“ cholesterolio, tačiau gausu vitamino E ir jodo. Jie padeda pagerinti nuotaiką ir teigiamai veikia atmintį.
  • Džiovintuose vaisiuose gausu kalio, magnio ir ląstelienos. Vis dėlto skanėstas gana kaloringas, tad piktnaudžiauti nepatartina – užtenka 4–5 džiovintų slyvų arba abrikosų per dieną.
  • Mėsos ir vištienos racione turi būti ištisus metus. Gyvulinės kilmės baltymai – tai nepakeičiamųjų aminorūgščių šaltinis.
» Rašyti komentarą