Trumpai apie džiovintų slyvų naudą

Trumpai apie džiovintų slyvų naudą

Džiovintos slyvos – itin naudingas sveikatai produktas. Vertingųjų medžiagų koncentracija jose yra didesnė, negu šviežiuose vaisiuose, tačiau tai dar ne viskas. Štai dėl kokių priežasčių vertėtų jų dažniau įtraukti į savo racioną.

  • Džiovintose slyvose gausu tiek tirpiųjų maistinių skaidulų, kurios mažina „blogojo“ cholesterolio lygį kraujyje, tiek netirpiųjų (gerina žarnyno peristaltiką).
  • Džiovintos slyvos saugo dantų emalį nuo pažeidimų, jį stiprina, užkerta kelią ėduonies atsiradimui.
  • Pasižymi gana stipriu antibakteriniu poveikiu.
  • Didina darbingumą, palaiko gerą organizmo tonusą.
  • Reguliuoja rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme.
  • Jaunina ir gerina visų vidaus organų būklę.
  • Padeda nuo vidurių užkietėjimo, šalina šlakus (trumpai tariant, valo organizmą)
  • Atgaivina veido odą.
  • Padeda kovoti su anemija ir avitaminoze.
  • Užkerta kelią onkologinėms ligoms.


Pastaba: nors šis produktas skanus ir naudingas, valgant labai svarbu nepamiršti saiko – kaip ir visi kiti džiovinti vaisiai, tokios slyvos turi gana daug kalorijų.

Komentarai (1)

rimas 2019-03-21 16:52
zmogau,visada ir visur reikia tureti ir naudoti smegenis(savo)...

Ar žinote, kad...

Vidutiniškai suaugęs žmogus turi apie 100 milijardų smegenų ląstelių, iš kurių apie 85000 prarandame kasdien. Jei visas savo smegenų ląsteles sujungtume į siūlą, jo užtektų nuo čia iki saulės ir atgal..

Kitas faktas