Kaip sustiprinti imunitetą? Klausimas aktualus visada, o ypač – šiuo metu. Štai keli receptai.
Moliūgas, citrina ir medus. 300–400 g tarkuoto moliūgo minkštimo sumaišykite su 300 g medaus ir 2–3 su žievele sumaltomis citrinomis. Laikyti šaldytuve, vartoti po 1 šaukštą pusvalandį prieš valgį.
Šermukšniai, spanguolės, česnakai, medus, burokėliai. Saują šviežių (arba 2 saujas džiovintų) uogų nuplaukite ir sumalkite. 1 šaukštą tyrelės sumaišykite su 2 šaukštais trintų spanguolių, 5 šaukštais medaus, 2 šaukštais burokėlių ir tiek pat – česnakų sulčių. Sumaišykite ir užpilkite 2 stiklinėm degtinės. Palaikykite tamsioje vietoje dvi savaites, nukoškite ir suplakite. Vartokite po 1 šaukštą 2–3 kartus per dieną likus pusvalandžiui iki valgio (ne trumpiau kaip mėnesį).
Imbierai, citrinos, medus. Gabaliuką imbiero smulkiai sutarkuokite, užpilkite litru karšto vandens, sudėkite smulkintą citriną (su žievele) ir medaus (pagal skonį). Vartokite po 250 ml 3 kartus per dieną.
Avižos, erškėtuogės ir džiovinti vaisiai. Stiklinę avižų ir 2 šaukštus erškėtuogių užpilkite į termosą 1,5 litro verdančio vandens ir palikite per naktį. Vartokite po pusę stiklinės 2–3 kartus per dieną. Gydymo kursas – mėnuo. Po to padarykite pertrauką. Vietoj erškėtuogių tinka džiovinti vaisiai (obuoliai, kriaušės, razinos, slyvos, šermukšniai ir kt.).
Jei be perstojo rėktum 8 metus, 7 mėnesius ir 6 dienas, tai pagamintum pakankamai energijos užvirinti vandenį vienam kavos puodeliui
Kitas faktas
Komentarai (1)