Neįprasti skanumynai

Neįprasti skanumynai

Jei 10 žmonių paklaustume, kas yra „tikras skanėstas“, greičiausiai išgirstume tiek pat skirtingų atsakymų. Ir tai nė kiek nenuostabu. Nuostabu yra tai, kad kai kurie „skanumynai“ tiesiog niekaip netilptų į mūsų įsivaizduojamus skanaus maisto rėmus.

 

  • Indijoje lotosai yra itin vertinami ir mėgstami: iš jų gaminami įvairūs saldumynai, jie kepami, verdami, trinami į miltus, maišomi į arbatas ir kitus gėrimus.
  • Olandai sūris valgomas kone kasdien, dažniausiai – per pusryčius. Prancūzai juo mėgaujasi valgydami desertą. Na, o Šveicarijoje kai kurie turi sūrio, kurio amžius – toks pat kaip ir savininko.
  • XVII amžiaus Rusijos dvariškiai bulvių patiekalus valgydavo kaip desertą, gausiai pasibarstę cukrumi.
  • Egiptiečiai vietoje deserto po pietų valgydavo virtus kopūstus. Pitagoras manė, kad ši daržovė padeda išsaugoti budrumą ir gerą nuotaiką.
  • Ropės žinomos ir mėgstamos jau nuo neatmenamų laikų. Anglijoje jos ilgą laiką atstojo bulves. Senovės romėnai mokėjo šiuos šakniavaisius užauginti net iki 16 kg, ir pasigardžiuodami valgydavo apkeptus.
  • Senovės graikai labai mėgo pupas. Tiesa, tai buvo prastuomenės delikatesas – šiuo skanėstu prekiauta kiekvienoje gatvėje. Patricijai šio produkto tiesiog neapkentė.
  • Vienos koncertų rūmuose nuo 1986 metų visiems lankytojams dalinamos ne tik skanios, bet ir nuo kosulio gelbstinčios vaišės.
  • Prancūzijoje vienu metu leistas laikraštis „Kasdienis skanėstas“ – perskaičius jį buvo galima suvalgyti.

Komentarai

Ar žinote, kad...

60 sekundžių - tiek laiko paprastai reikia kraujo ląstelei apkeliauti visą organizmą

Kitas faktas