Padidėjęs skrandžio rūgštingumas kamuoja daugelį pacientų. Dėl šio nemalonaus reiškinio dažniausiai kaltinama netinkama mityba, kasdien patiriamas stresas bei rūkymas. Vis dėlto, retas žino, kad rūgščių kiekį galima sumažinti į pagalbą pasitelkus tam tikrus maisto produktus.
Atkreipkite dėmesį į simptomus
Padidėjusį skrandžio rūgštingumą išduoda deginimo, graužimo, sunkumo jausmas už krūtinkaulio. Pavalgius taip pat gali kamuoti atsirūgimas karčiu, rūgščiu turiniu ar rūgštumas burnoje, apsunkintas skausmingas rijimas.
Dažnai pacientai gali nieko neįtarti, o apie 10-20 proc. pacientų gali skųstis ir netipiniais padidėjusio skrandžio rūgštingumo simptomais, pavyzdžiui, krenkštimu, užkimimu, jautria gerkle, įstrigusio svetimkūnio pojūčiu.
Kaip sau padėti?
JAV specialistai teigia, kad gripas gali kelti daug didesnį pavojų negu raupai ar juodligė – jie nustatė, kad esama ryšio tarp gripo ir mirtinų infarkto atvejų, ir tvirtina, jog su gripu susijusių mirčių esama keturis kartus daugiau, negu iki šiol teigta.
Kitas faktas
Komentarai