Šiais laikais, kai vis daugiau žmonių pradeda galvoti apie savo sveikatą ir stengiasi rinktis ekologiškesnius produktus, tokių “sveikų” produktų pasiūla sparčiai auga. Jų galima įsigyti ne tik įprastose parduotuvėse ar turgeliuose, bet net ir internete. Tik štai klausimas: ar jie tikrai ekologiški ir kaip išsirinkti?
Mėsa
Pardavėjas turi žinoti iš kur mėsa, kas gamintojas, kiek laiko užtruko transportavimas iki pardavimo taško. Palieskite mėsą- jeigu įspaudus pirštu duobutė neišsilygina, reiškia mėsa nešviežia. Jeigu ji raudona, reiškia į ją įdėtas augimo hormono priedas ir dar kiti hormonai. Jeigu mėsa pernelyg pluoštinė, reiškia ji sena. Jeigu po mėsos gabalu renkasi pernelyg daug vandens, reiškia ji mirkyta vandenyje ir užšaldyta – tam, kad daugiau svertų.
Jeigu renkatės kiaulieną, tai būtinai apžiūrėkite odelę. Blyški? Reiškia, kiaulė ne iš privataus ūkio, o greičiausiai iš didelio kiaulininkystės kompekso, kur mėsą prieš pardavimą apdoroja virintu vandeniu.
Paukštiena
Svarbiausia, į ką reikia atkreipti dėmesį – tai paukščio kepenys. Jeigu jos ištežę, blyškios spalvos, vadinasi gyvūnas buvo šeriamas antibiotikais. Jeigu vištos kojos patengtos nuospaudomis, vadinasi ji broilerinė ir didžiąją savo gyvenimo dalį praleido tupėdama ant laktų. O jeigu jos kojelės švelnios ir lygios, reiškia, kad vištelė iš tiesų naminė, visą gyvenimą bėgiojo po kiemą. Dar būtina žvilgterėti “vištai į akis”. Apsiblaususios paukščio akys byloja apie tai, kad jis buvo šeriamas kuo papuola ir, greičiausiai, kad višta bus ligota. O jeigu akys skaidrios, tokį paukštį drąsiai galima pirkti.
Kaulai yra organizmo kraujo gamykla. Kas sekundę kaulų čiulpai pagamina 3 milijonus raudonųjų kraujo kūnelių
Kitas faktas
Komentarai (1)